Author Topic: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi  (Read 54471 times)

Offline mikron

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 961
  • Gender: Male
  • Mika Hyvönen
    • http://mikron.fi
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« on: Sat 13 Mar, 2004 15:32 »
Aloitetaanpa general mayhem hauskalla ruoka-aiheisella topicilla. Eli tänne voipi viskellä omia hienoja kulinaristisia reseptejään.



Mikronin Pasta

- pussi tagliatellea
- aurajuustokolmio pkt
- mustapekkajuustoa pkt
- 2dl ruokacreme
- kinkkusuikaleita tai pekonisuikaleita tai salamisuik.

Kuumennetaan creme kattilassa ja sulatetaan molemmat juustot siihe. Annetaan kiehua hetken ja lisätään suikaleet. Samaan aikaan toisessa kattilassa keitellään tagliatellet. Valutetaan tagliatelleista vesi pois ja sekoitetaan molemmat kattilalliset yhteen + maustetaan esim chilillä. Ja eikun nauttimaan .. korvissa oikein kuulee kun verisuonet natisevat.

EDIT: Päivitin tätä reseptiä. Nykyään (kinkkusuikaleversiossa) lisään joukkoon purkin tai kaksi ananasPaloja.
// mikron mug mug "mulla on niin vittumainen asenne"

Offline Antsa

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 361
  • Gender: Male
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #1 on: Sun 14 Mar, 2004 15:15 »
Herran päivänä sunnuntai valmistin seuraavan muonan:

Antsan krapulakasari

300-400g kanasuikaleita, (mielellään marinaadissa, tällä kertaa tais olla hunajaisessa)
450g pakaste-wokvihanneksia
1prk herkkusieniä
1prk pikkumaisseja

Ruskistin ensin kanat wokissa, noin 5min jälkeen sekaan vihanteet, lisäsin thai-chilisoossia ja pippuria, kansi kiinni ja kolmoselle 20min hautumaan.

Loppuvaiheessa sekaan maissit ja sienet. Tässä voit vielä jälkimaustaa jos kiinnostaa.

Kaveriksi riisiä kasvisliemessä ja pullo jäähileistä kolaa. Syö ja juo.
<@xenic> no mikron tilas
<@Monni^> no mitä se ei tilais
<@Monni^> ajaa johki bileisii ni se soittaa 20x ja kertoo että tuo terässulatto ja sit tuo antarktis

Offline mikron

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 961
  • Gender: Male
  • Mika Hyvönen
    • http://mikron.fi
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #2 on: Mon 15 Mar, 2004 12:08 »
Bolgtours Borssikeitto

- 400g hapankaalia
- 200g punajuurta kuutioina
- 5 porkkanaa raasteena
- 3 sipulia kuullotettuna
- 2 litraa vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 valkosipuli yrttikuutio

- 1 prk tomaattimurskaa
- 300g jauhelihaa

Keitetään kaikkia kasviksia yhdessä ~tovi ja ruskistetaan jauheliha. Loppuvaiheessa lisätään
keittoon jauheliha ja tomaattimurska sekä maustetaan koko soppa paprikamausteella ja chilillä.
Tarvitsee ison kattilan.
// mikron mug mug "mulla on niin vittumainen asenne"

Offline Simpe

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 55
Simpen kaalihorror
« Reply #3 on: Mon 15 Mar, 2004 12:16 »
Jos joku muukin sekopää tahtoo kokeilla niin ohessa ohje. Itse olen skipannut tomaatin kokonaan ja varsisellerin.

Kaalihelvetti

6 sipulia (tai 6 purjoa)
1-2 purkkia tomaatteja (kuorittuja)
1 iso keräkaali (silputtuna)
2 vihreää paprikaa
1 kokonainen varsiselleri
1 lihaliemi- tai muu kuutio (vähäsuolainen!)
vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät kattilassa

Maustaa saa, ja oikeastaan se on pakko koska tälläisenään toi ei maistu yhtään miltään. Saa syödä niin paljon kuin jaksaa ja paino putoo :)

suortti

  • Guest
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #4 on: Mon 15 Mar, 2004 12:31 »
Hapankaalin valmistus

Kaalia
Suolaa
Ruisleivän kuorta
Porkkanaa
Tilliä
Kuminaa

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Nuiji kaalisuikaleita kulhossa niin kauan että ne mehustuvat. Laita säilykepurkin pohjalle muutama suikale ruisleivänkuorta. Lado kaalia purkkiin. Ripottele väliin suolaa. Halutessasi voit käyttää myös porkkanaa ja maustaa kaalin tillillä ja/tai kuminalla. Anna kaalin seistä huoneenlämmössä 1-2- päivää ja vie kylmään,
valmista hapankaali on parissa viikossa
 
Suosittelen itte käyttämään kuminaa tuossa. Prahassa ainaski oli kuminaa seassa ja maistu Todella hyvälle.
Ja purkkia avatessa kannattaa varmistaa hyvä tuuletus sekä varustautua happilaitteilla.

Offline Jsa

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 229
Rautavatsan lasagne
« Reply #5 on: Tue 16 Mar, 2004 17:34 »
Rautavatsan Lasagne

800g Jauhelihaa, ihan sama mitä, vaikka kalkkunaa.
800g Jalapenoja, vihreitä (paloina, ellet halua leikellä itte, elä kuitekaan tuoreita tunge ellet halua yllättyä)
2 pkt Lasagnelevyjä (Pirkka, del Monte, ihan sama)
2 pss Mozzarella juustoa
1 pkt Sinihomejuustoa (Aura, Aura Gold)
1 litra Maitoa (Ihan sama vaikka olis rasvatonta)
2 prk Tomaattimurskaa
Basilikaa, Oreganoa etc oman mielen mukaan.

1.) Ruskista jauhelihat
2.) Lisää tomaatit + osa sinihomejuustosta, maun mukaan vettä
3.) Jätä hautumaan
4.) Tee juustokastike, vaihtoehtoisesti jos et osaa, niin tunge maidot kasariin jauhelihan ja tomaattien kanssa ja iske mukaan 1  pss mozzarellaa)
5.) Odottele tovi (1 rundi pickup grupess riittää tai 30min idlausta Druim Ligenissä)
6.) Lisää soossiin jalapenot, sekoita että ne on kohtuullisen hyvin sekasin
7.) Odottele 5 min.
8.) Ala latoa vuokaan / vuokiin. Uunipadassakin on koitettu.
9.) Ripottele päälle 1 pss mozzarellaa. Jos tuntuu siltä että tuli kuivahkoa niin peitä vuoka/pata alumiinifoliolla.
10.) Anna olla uunissa noin 50min. Asteita pauttia rallaa 200 celsiusta. Mikäli käytit kohtuullisen korkea reunaista vuokaa, voit pitää pitempään jotta ruoka on todellakin kypsää.

Kun ruoka on valmista, anna sen vetäytyä noin 5-10min ennen kuin alotat märsyämään. Suositellaan nautittavaksi maidon tai oluen kera. Veden kanssa voi iskeä pakokauhu ja ohimoiden tykytys.

Seuraavana aamuna muistelet ilolla eilistä sapuskaa käydessäsi "täysistunnolla"
Official Instaherne

suortti

  • Guest
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #6 on: Fri 19 Mar, 2004 18:14 »
Tässä ohje nirppanokille jotka o alkaneet vihaa siskonmakkarasoppaa ala-asteenajoilla. Jos haluat kammostasi eroon -> testaa tätä.

Suortin Soppa

- 3L Kaattila
- ~1-2 Litraa vettä!
- 2 lihaliemikuutitota
- 400g+ Kunnollista Siskonmakkaraa jonka pystyy puristelemaan ulos suolesta. Esim mallia Aito Korpela
- Pkt Keittojuureksia. Tuorei
- 13-15+ Perunaa kuorittuna mutta paloteltuna
- 1 Iso sipuli suikaleina
- Maustepippuria hyppysellinen
- Thai Sweet Chili Saucee loraus (älä pilaa ruoan makua liialla chilillä)
- Ketsuppia truuttauksen verran
- Aromisuolaa sopivasti
- <insert mauste here>

Vesi kattilaan! ja lihaliemikuutiot perään. Palottele juurekset (sipuli on myös juures) haluamallasi tavalla ja lisää ne kattilaan. Lisää myös maustepippurit. Nyt laita kattila liedelle ja tehot täysille. Soppa ehtii ehkäpä juuri kiehahtaa kun kuorit ja paloittelet perunat. Lisää ne kattilaan. Lisää myös chili, ketsuppi ja aromisuola. Tässävaiheessa kannattaa ehkä hieman pienentää hellan tehoa. Rentoudu 10min. Pursottele siskonmakkara suolestansa peukalonpäänkokoisiksi kimpaleiksi kattilaan. Odota hetki ja tarkista liemen maku. Lisää mitäs tykkäät.. Improvisoi..
Soppa on valmis kun perunan reunat alkavat pyöristyä.
Jos ei tämä resepti tehoa niin paras ehkä kuitenkin on sitten hankkiutua hoitoon =)

Juuson Maksamässy

- Paketti pekonia
- Paketti perinteistä maksalaatikkoa (itse käytän saarioisten)

Paista pekoni sopivaksi. Lisää sekaan maksalaatikko, paista ja jätä mässy hautuumaan miedolle liekille hetkoseksi. Syö puolukkahillon kera.

Offline walerock

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 742
  • Gender: Male
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #7 on: Fri 19 Mar, 2004 23:55 »
500g Spagettia
2 Pakettia pekonia
3-4 kananmunan keltuaista
2d ruokakermaa


Keitä spagetit. Paista pekonit pannulla omassa rasvassa. Sekoita keskenään keltuaiset ja ruokakerma, voit lisätä mausteita joukkoon oman maun mukaan. Kaada vedet spagetista pois jonka jälkeen kaadat spagetit pannulle pekonin sekaan. Kaada sekoitettu ruokakerma/keltuaisseos mukaan. Paista pannulla kunnes "kerma" alkaa muuttua harmaaksi.

Ai sitä makuelämystä! :D
Signature:
Signatures are displayed at the bottom of each post or personal message. BBC code and smileys may be used in your signature.

suortti

  • Guest
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #8 on: Fri 02 Apr, 2004 16:00 »
Possupakki

Jahas, aika taas tehdä pientä murkinaa. Tälläkertaa possua.

1 uunivuoka
8 dl vettä
1-2 lihaliemikuutiota
3 kyljystä (mieluiten marinoimatonta tai suosittelen possun pesua ennen käyttöä)
2-3 porkkanaa
1 iso sipuli
~10 valkosipulin kynttä
2 dl kermaa
mausteita erilaisia kuten
suolaa
pippurisekotusta
jne
jne
EI grillimaustetta!!!!1

Sekoita lihaliemikuutiot keitettyyn veteen. Pese pahanmakuinen maridani kyljyksistä. Laita kyljykset vuokaan. Tee mieleisesi maustesekoitus kuppiin ja hiero se lihan pintaan. Pilko porkkana, sipuli ja valkosipuli siivuiksi. Asettele rehut lihan väleihin, päälle ja pohjalle. Kaada lihaliemi vuokaan siten että lihat juuri peittyvät. Uuniin 180 astetta ja noin 40 min. Lisää vuokaan kerma, jos haluat kastikkeesta paksumpaa niin pyöräytä kerman sekaan vaikka maizena jauhoa. Uuniin vielä noin 20 minuutiksi.

Possun kanssa sopii syödä vaikka aurajuustoperunamuussia.
Kuori ~10 perunaa ja keitä paloina. Kaada vesi pois ja survo perunat. Lisää sekaan pala aurajuustoa, kermaa, maitoa, suolaa ja voita.

Maista niin muistat!!!

Offline Daliden

  • Moderator
  • Outsider
  • Posts: 305
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #9 on: Thu 22 Apr, 2004 14:59 »
Kädettömän Kokin Wokki

Meille hieman vähemmän Cookingia specanneille sarjassamme iisipiisi:

1 pussi wok-pakastevihanneksia (esmes. Chinese-versio)
300 g jauhelihaa

Annetaan jauhelihan sulaa tarpeeksi ja länttäistään se pannulle, sitten kun arpoo ajan sopivaksi, vihannekset perään, ja sekoitellaan. Jotain vajaa 10 minuuttia paistamista (kunnes ylimääräiset nesteet on kiehuneet pois) ja lautaselle. Tosta saa joko yhden aterian jos meinaa syödä kunnolla tai kaks ateriaa jos on "dieetillä". Huom: ei lisukkeita, niistä on liikaa vaivaa. Täähän o melekeen Atkins-kelpoinenkin!

Maustaa saa oman maun mukaan.

Offline dahakon

  • Guildmaster
  • Administrator
  • Outsider
  • Posts: 932
  • Gender: Male
  • Ville Halonen
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #10 on: Thu 22 Apr, 2004 15:10 »
GM:n helvetillinen whinespagettisoossi

Tarvikkeet:
500g naudan (paisti)jauhelihaa
2 isoa sipulia
1 prk chilitomaattimurskaa
1 prk Pirkka/whatever jalapenoja (n.200g)
1 kpl habanero
paljon mustapippuria
puoli tlk suolaa
puolikas aurajuustopala/auramurupussillinen

Ruskista liha pannulla ja pistä liikaa mustapippuria. Samalla kun liha porisee pilko sipulit, ja heitä sekaan. Anna olla pari minuuttia ja tyrkkää murskat, habanerot, suola ja jalapenot sekaan. Lisää vettä makusi mukaan, ei kuitenkaan enempää kun 0.5-1.5dl. Sekoita hetki, ja kun taas porisee, lisää aurajuusto. Anna porista kunnes seos on mielestäsi oikeanlainen spagettikastikkeeksi.. jotkut tykkää vetisestä jotkut kiinteämmästä :)

Älä unohda keittää spagettia. Jämäsoossit jääkaappiin ja vaikka esim ruispalan päälle iltapalaksi, naminami! Niin, ja varovaisena habaneron kanssa, ettei erinäisia ruumiinosia kihelmöi.

Offline Quidz

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 25
    • http://www.quidz.net
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #11 on: Tue 04 May, 2004 16:23 »
Laiskimuksen Makaroonilaatikko
  • 400g makarooneja
  • 400g jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 6dl maitoa
  • 1 sipuli
  • juustoraastetta
Ruskista jauheliha ja sipuli. Keitä makaroonit. Laita puolet makarooneista voidellun vuoan pohjalle, sitten jauheliha ja päälle loput makaroonit. Vatkaa munat ( kananmunat :wink: ) ja maito. Kaada munamaito vuokaan. Lopuksi vielä kaiken päälle juustoraastetta. Mausteita saa laittaa maun mukaan milloin vain. Uuni 200 astetta ja paistua tunti

Offline Antsa

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 361
  • Gender: Male
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #12 on: Thu 02 Sep, 2004 14:08 »
Tein tämmösen random darrawokin tuossa josta tulikin yllättävän hyvää.

Antsan Angstinen Aamuwok

Tarvitaan seuraavia:

450g kanasuikaleita (tällä kertaa hunajamarinadissa)
Jasmiiniriisiä (sopivasti, ehkä vähän liikaa)
Puoli purkkia Sweet'n souria (ei mitään unclebents-skeidaa)
2-5 pientä punaista chiliä (oisko ollu vahvuudeltaan 8 )
Puolikas lime (muista syödä toinen puolikas ja näyttää tältä IRL: o.0)
Ropauksellinen makeaa chilikastiketta.
Purkki ananaslohkoja. (juo huolellisesti puolet mehusta)

Paista kanat wokissa.
Keitä riisit.
Heitä kanoihin ripaus curryä ja ropaus pippuria.
Kaada riisit wokkiin, sekoita.
Lisää loput sälät.
Hauduta n 15min miedolla lämmöllä.
Syö raivokkaasti.
Kiitä Herraa ruuasta.
<@xenic> no mikron tilas
<@Monni^> no mitä se ei tilais
<@Monni^> ajaa johki bileisii ni se soittaa 20x ja kertoo että tuo terässulatto ja sit tuo antarktis

Offline mikron

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 961
  • Gender: Male
  • Mika Hyvönen
    • http://mikron.fi
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #13 on: Fri 03 Sep, 2004 23:29 »
Migronin Muffinssit

- 6 kananmunaa
- 1dl vehnäleseitä
- suolaa
- kinkkusuikaleita TAI
- pepperonisuikaleita TAI
- mitä vaan suikaleita tai jauhelihaa
- sinihomejuustoa
- juustoraastetta

Sekoitetaan suola, kananmunat ja leseet. Haetaan sitä ennen kaupasta semmoinen kiva 12 muffinssin uunivuoka jos ei ennestään moista omista, paperikuppien kanssa läträäminen on perseestä. Jaetaan lesemunamössö tasan kupposten kesken, ripotellaan päälle lihaisa täyte, sinihomejuusto, mausteista maun mukaan chiliä yms sekä päälle reilusti juustoraastetta (emmental tai polar)

Paiskataan pätsiin 225C noin vartiksi. Annetaan jäähtyä. Vedellään lärviin ja tehdään toinen satsi.
// mikron mug mug "mulla on niin vittumainen asenne"

Facerub

  • Guest
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #14 on: Tue 07 Sep, 2004 14:52 »
Naaman Kanakastike

n. 500 grammaa hunajamarinoituja kanasuikaleita
1 paprika
1 sipuli
herkkusieniä
1 pkt pekonia
1 prk creme bonjourin cuisine valkosipuli/yrtti zydeemi
6 dl kermaa
soijaa
jasmin riisiä

Sipuli, paprika, herkkusienet ja pekoni paloiks ja pannulle, ruskista ne ja heitä kattilaan missä on kerma ja creme bonjouri.  Tän jälkeen paista kanat pannulla ja heitä kans kattilaan muitten sörrseleitten joukkoon. Lisää curryä reilusti, vähä suolaa, grillimaustetta vähäsen valkosipulijauhetta ja jonkun verran soijaa oman maun mukaan. Hauduta kastiketta about20-30 minsaa miedolla lämmöllä vaikka kolmosella. Keitä riisit ja ei muuta ku hammimaan.

kastiketta voi kans suurustaa vaikka tekemällä jauhoista ja vedestä paistinpannulla pienen mössön jos ymmärrätte mitä tarkotan :)

Vita

  • Guest
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #15 on: Fri 03 Dec, 2004 15:06 »
ylihelepot kermapotut

500g perunasipulisuikaleita
5dl kuohukermaa
suolaa
2-3 valkosipulinkynttä
(muita mausteita maun mukaan)

uuni päälle, 225-250 astetta.
perunat hetkeksi (n. 5min) vuokaan kuivahtamaan uuniin.
ota pottuvuoka pois uunista,lisää suola ja murskatut valkosipulinkynnet (+muut maunmukaiset mausteet) ja kerma, sekoittele, laita folio / kansi päälle ja takas uuniin.
n. 45min kuluttua ota folio / kansi pois vuoan päältä, jatka kypsennystä kunnes pinta on saanut sopivasti väriä, eli about 15min.
ota pois uunista, anna jäähtyä hetki, syö.

kelpaa lisukkeeksi melkein mille vaan.

edit: ainiin. tämä annos riittää kahdelle isonälkäselle.

Offline EPPiN

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 138
    • http://www.niko.1g.fi
QQ Joulusinappi
« Reply #16 on: Fri 03 Dec, 2004 15:15 »
QQ JOULUSIMAPPI

2 purkkia colemans sinappijauhoa (peltipurkki 100g)
4 dl kermoo
3 dl sokerii
4 munaa
4-5 rkl omenahunaja viinietikkaa
1 pikkupullo konjakkia  tai 4-5 rkl

*laita kaikki muut paitti konjakki vaikkapa tehariin ja surauta aineet tasaiseksi liejuksi
* Lieju kattilaan ja hella kolmoselle ja alota vatkaaminen
* vatkaa liejua kunnes se on kiehunu 2min
* anna liejun jäähtyä tovi, lisää konjakki ja eiku purkkiin
* itse annoin sinapin "tekeytyä" 1pv jääkaapissa

Tästä reseptistä sain sellasta palautetta, että on parasta sinappia ever!!!
**Kapteeni fakta**

Offline mikron

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 961
  • Gender: Male
  • Mika Hyvönen
    • http://mikron.fi
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #17 on: Mon 20 Dec, 2004 20:08 »
Pierettävä Papupata

- Jauhelihaa 250-500g
- Riisiä (tummaa pitkäjyväistä da good)
- Purkki ruskeita papuja
- Sipulia, valkosipulia
- Chiliä ja muita mausteita

Ruskistetaan jauhelihat ja sipuli, jauheliha on parasta maustaa tässä vaiheessa suolalla ja pippureilla. Laitetaan kypsät jauhetut eläimet hetkeksi sivuun ja lorautetaan pannulle pari ruokalusikallista oliiviiöljyä tai jotain muuta rasvaisaa lientä jossa paahdetaan riisi (2 dl riittänee).

Riisin kärvennettyä riittävästi (hieman ruskeahkon sävyjä riisin pinnassa) viskataan riisi, jauhelihasipuliseos, pavut purkista und mausteet kasariin jonne lorautetaan perään 4-5 dl vettä. Kiehautetaan ja laitetaan kansi päälle, sopivasti miedolla lämmöllä että keitos juuri ja juuri kiehuu - siihen asti että vesi on mystisesti kadonnut.

Jäähdytellään pari astetta ja eikun popsimaan .. pieretys alkaa noin 3-4 tunnin kuluttua aterioinnista, varo sattumia!
// mikron mug mug "mulla on niin vittumainen asenne"

Offline Thorgen

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 326
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #18 on: Mon 21 Aug, 2006 15:21 »
Pasta Thorgenese

- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- valmis tomaattikastike (Bertolli esim.) tai paseerattua (tehosekoittimella möyhittyä) tomaattisoosia (2-3 dl)
- ½ dl punaviiniä (katto Alkossa hyllynreunassa semmonen missä on spagetin kuva)
- jauhelihamaustetta
- grillaus ja yleismaustetta
- chiliuutetta (sitä hoteinta shittiä eikä mitään pilttiä)
- mustapippuria
- lihaliemikuutio
- 0-n valkosipulinkynttä (4-5 suositus)
- 3 peukalon vahvuutta no. 5 spagettia
- Arlan pastajuustoraastetta (tai mitä kaapissa löytyykään jos ei hifistely kiinnosta)

1. Ruskista jauheliha ja lisää sipulisilppu aika pian perään. Paras on kasari (korkeareunainen pannu) tai 5l kattila jossa pohjalla 2 rkl oliiviöljyä (tai rypsi whatever)
2. Mausta yleismausteilla (1 tl kumpaakin) ja rouhi pippuria kunnolla sekaan
3. Lisää tomaattikastikepurkki ja purista sipulin kynnet kun jauhelihasta on hävinnyt kaikki punainen väri
4. Hauduta n. 5 minuuttia ja lisää punaviini sekä liemikuutio. Juo punaviiniä mutta jätä pari lasia ruokailua varten. Muija voi juoda vaikka vettä.
5. Laita spagetti kiehumaan
6. Spagetin kiehuessa tarkista mausteet ja lisää chiliuutetta maun mukaan
7. Kun spagetti on valmis (maista yhtä ja totea ettei ole liian kovaa), on spagettikastikekin valmis.

Sitten vaan lautaselle ja kunnolla juustoraastetta päälle.

HOX! Suolaa ei kannata lisätä ruoanlaiton aikana, sillä lihaliemikuutiossa on aika paljon sitä.

hiski

  • Guest
Tortellini ala Panna
« Reply #19 on: Fri 08 Sep, 2006 11:21 »
Vitun rasvaset tortellinit

2 pakettia tuorepasta tortellineja
purkki kunnon kermaa
iso pala parmesania (ei valmiiksi raastettua) (jos haluaa oikeen fiilistellä, niin lisäksi voi ottaa muitakin juustoja mm. gorgonzola toimii)
jauhettua mustapippuria, hilusti voita

uunivuoka
raastin
uuni o__O

Lämmitä uuni pariin sataan.
Keitä tortellinit ja laita voilla sivellyyn vuokaan.
Ota pieni kattila ja kaada kerma sinne. Lämmitä miedolla lämmöllä. Lisää paljon raastettua paremsaania (ja mahdolliset muut juustot). Lämmitä jatkuvasti sekoittaen, niin että juusto sulaa kermaan, mutta kuitenkin niin ettei seos ihan ala kiehua.
Kun juustot sulaneet täysin kermaan, niin kaada seos vuokaan tortelliinien päälle. Vielä kevyet parmesaanit päälle ja tunge vuoka uuniin.

n.20min uunissa (tsekkaile, ettei pala päältä), uunista pois, lisää parmesaania päälle ja slurps!

Toimii.[/b]