Author Topic: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi  (Read 54483 times)

Offline xenic

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 607
  • ixu
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #20 on: Fri 08 Sep, 2006 12:09 »
Kana Quesadilla

6-8 kpl isoja tortilloja (parillinen määrä)
~500g broilerin rintafilettä (paloina tai kokonaisina)
~100g mozarella raastetta
~100g cheddar raastetta
1 sipuli
1-2 paprikaa
purkki valmissalsaa (tai tee itse jos osaat)

1. paloitellaan broilerin rintafile pienehköiksi palasiksi
2. Paistetaan broilerin rintafile kypsäksi kuivalla teflon pannulla, maustetaan hiukan rouhitulla mustapippurilla, chilillä ja (yrtti)suolalla.

3. paloitellaan sipuli ja paprika varsin pieneksi silpuksi
4. paistetaan sipuli ja paprika pannulla ripauksessa (oliivi)öljyä

5. otetaan 1kpl tortilla
6. laitetaan tortillan päälle juustoa
7. laitetaan tortillan päälle "sopivasti" kanaa + sipulipaprika paistosta
8. laitetaan kanasipulipaprikapaistoksen päälle juustoa
9. asetetaan toinen tortilla paketin päälle

10. paistetaan tortilla-kana-tortilla pakettia pannulla 2-3 minuuttia per puoli (tai kunnes kullanruskea ja juusto sulanut)

11. leikellään valmis tortilla 4 osaan ('pizza slice')
12. Päälle guacamolea ja salsaa ja ranskankermaa, syödään sellaisenaan tai nachojen kera.


Huom, älä ylitäytä tortillaa, tarkoitus on pystyä syömään neljänneksiin leikatut palaset käsin.



Simppeli guacamole resepti
4-6 kpl avokadoja (kypsiä = pehmeitä)
Tabascoa
2 limeä
valkosipulisuolaa

1. halkaistaan avokadot ja poistetaan kivi
2. kaavitaan avokadojen liha kuorista pois ja laitetaan korkeareunaiseen astiaan
3. survotaan avokadojen liha pehmeäksi mössöksi, ei kuitenkaan tehosekoittimella ihan liemeksi
4. lisätään 2 limen mehu seokseen
5. lisätään reiluhkosti valkosipulisuolaa
6. maustetaan tabascolla sopivan tuliseksi

Offline Inaj

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 169
  • Jani
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #21 on: Mon 04 Dec, 2006 22:35 »
Kanakeitto ála curry ynnä kaverit

Juuri tuli testattua ja maittavaa tuli:

- 300/400g Hunajamarinoitua kanafilesuikaletta
- 1 sipuli
- 3-4 valkosipulin kynttä
- 1-2 ruokalusikallista curryä, maun mukaan ja kuin tulista olet onnistunut hankkimaan.
- 1.5l vettä
- 2 koprallista riisiä (Jaa-a, olisko toi 2dl esmes)
- 1 pss keittojuureksia, mistä vaan tykkää
- pippuria, suolaa kanaliemikuutioita (tai kanafondia) maun mukaan.
- 1/3-1/2 pakettia vahvasti maustettua sulatejuustoa
- 1 purkki Flora Ruoka tjsp, kovat pojat laittaa ihan kermaa.

Ruskista kanat, lisää lohkottu sipuli ja hienonnettu valkosipuli ja curry. Kärryytä kunnes naapurit häiriintyy, tai kuullota sipulit kumpi ennemmin tulee.
Lisää vesi, ja anna kiehua. Mausta pippurille jne, tarkistele makua.
Nakkaa riisit sekaan, ja anna kiehua.
Keittojuureksetkin jossain vaiheessa sekaan kun tuntuu hyvältä.
Sitten kun alkaa olla keitto jo kypsää, nakkaa sekaan sulatejuusto ja kermankorvikkeet.
Anna kiehua hiljalleen, sekoittele välillä että sulatejuusto tajuaa sulaa.
Veden ja sulatejuuston määrällä saa hyvin passailtua keiton koostiksen, ja tietty maun.
Ittelle riittää toi kolmannespaketti sitä juustoa, mutta jotkut laittaa jopa kokonaan sen.
Tulee aikas tujanderia :)

Parhaillaan keitto on juuri kuumana, nautitaan yleensä kalsarit jalassa hurjasti hikoillen...

Offline mikron

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 961
  • Gender: Male
  • Mika Hyvönen
    • http://mikron.fi
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #22 on: Sun 24 Dec, 2006 14:35 »
JALO JOULUSINAPPI


2 dl colemans sinappijauhoa
2 dl kermaa (aitoa tavaraa, ei mitää 7%)
1.5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl viinietikkaa
3++ rkl jaloviinaa *

- Sekoita kaikki muut ainekset paitsi jaloviina vaikka tehosekoittimessa
- Keitä kattilassa 3-5min koko ajan sekoittaen
- Vatkauksen lopussa lisää jaloviina * ja maistele, säädä makua jaloviinalla

Ja eikun suoraan kinkun päälle, pikainen jäähdytys jääkaapissa tai ulkosalla tarvittaessa

EDIT: Tein just toisen keittosatsin muuten samaa mutta lisäsin valkosipulijauhoa sekaan, aika toimiva sekoitus tämäkin.
// mikron mug mug "mulla on niin vittumainen asenne"

Offline Inaj

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 169
  • Jani
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #23 on: Mon 25 Dec, 2006 12:14 »
Eppinin QQ Simappi tuli testattua Glengoyne -viskillä terästettynä, tuli aivan loistavaa kamaa.
Muuten sama resepti kuin Eppinin, mutta korvasin konjamiinit ja hunaja-viinietikat omilla aineksilla.
Tein sinapin Aura sinappi-jauhoon, joka osoittautui erittäin hyväksi.
Väkiviina-etikkaa 1rkl, ja reipas loraus viskiä, ehkä noin 3-4 rkl.

Offline Antsa

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 361
  • Gender: Male
Antsan Rautapata
« Reply #24 on: Wed 27 Dec, 2006 21:04 »
Tällä kertaa hullu keittiömestari teki safkaa vähän isommalle porukalle eli kahdelle ihmiselle.

Janottava Nakkipata

Tarvitaan:

Suuri rautapata/kasari tai ns. roomalainen pata

Lohko lanttua
2-3 Suurehkoa sipulia
5-7 Suurehkoa perunaa, (mitä isompia, sitä vähemmän kuorittavaa)
3-5 Porkkanaa
0,5-1 Kasvisliemikuutiota
1-2 Pakettia nakkeja, itse pistin kevytversiona (kts. kohta "lihominen ja perheriidat")

Kuori juurekset ja valmista pata asianmukaisesti. Pistä uuni lämpiämään 200%:-----------D asteeseen.
Laita padan pohjalle noin vajaa desi vettä, heitä juurekset sekä nakit sekaan ja mausta.

Mausteeksi:

Rosepippuria/fenkolia, jos nuo eivät hiero makunystyröitäsi niin voit käyttää myös musta-/maustepippuria. Suolaa korvaamaan murenna sekaan 0,5-1 kasvisliemikuutiota.

Sekoittele mausteet muiden settien kanssa, laita päälle muutamia nokareita voita, ja iske uuniin.

Expaa 1,5 (puoltoista) tuntia.

Ota uunista, anna levähtää 10min hellalla kansi edelleen kiinni.



Nauti raejuuston kanssa. Pervoimmat pistää myös ketsuppia.

Törkeen hyvää ja helppoa safkaa, jota on helppo tehdä paljon.

Äidin pikku prinsessat voi sitten tehdä tämän pelkistä nakeista, koska kaikki muut aineksethan maistuivat oksennukselta jo ala-asteella.
<@xenic> no mikron tilas
<@Monni^> no mitä se ei tilais
<@Monni^> ajaa johki bileisii ni se soittaa 20x ja kertoo että tuo terässulatto ja sit tuo antarktis

Offline globe

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 218
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #25 on: Thu 28 Dec, 2006 02:54 »
chicken fried rice, peruskamaa

~300g kanasuikaleita
valmiiks keitettyä riisiä (thai, jasmin pop) parille hengelle
kanalientä
pari valkosipulinkynttä
vihreetä chiliä maun mukaa
thai kalakastiketta
pähkinäöljyä
pakasteherneitä
kananmuna

1) ruokalusikka pähkinäöljyä keitetyn ja jäähtyneen riisin sekaan, erottele riisit
2) pari ruokalusikkaa pähkinäöljyä wokkiin ja chili+valkosipuli sekaan
3) kana sekaan ja pari ruokalusikkaa kanalientä, kypsennä, lisää kalakastiketta pari ruokalusikkaa
4) siirrä ainekset wokin sivuille ja riko keskelle kananmuna, kypsennä
5) kun härdelli on "kuivaa", lisää riisit, paistele kunnes riisi "poksuu", jos menee liian kuivaks ni voi heittää viel öljyä vähän sekaan
6) lisää herneet
7) nauti





sekaan sopii lime/sitruunamehu jos tulee kovin tulista muuten

Offline Inaj

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 169
  • Jani
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #26 on: Wed 03 Jan, 2007 22:27 »
Kalapannu

Käy kalassa, tai citymarketin matalikolla, ja hanki haluamasi kalaa setti jonka uskot mahtuvan kerralla kasaripannuun. Mulla mahtui n. 500g kalaa pannulle... vertailun vuoksi.
Hyvää settiä tulee esmes lohesta ja kuhasta.
Mikä tahansa kala käy oikeastaan, kunhan se on fileenä nahkan kanssa.
Muuta kivaa:
- 2 keskikokoista sipulia, esim yks normi ja yks punasipuli
- 3-4 valkosipulin kynttä
- herkkusieniä paloina/lohkoina n. 100g
- katkarapuja n. 100g
- valkopippuria, mustapippuria ja suolaa
- Creme Bonjour (pippuri tai yrtti)

Teh magic:
Kuullota sipulit haluamassasi koostumuksessa, voita pannulle vähän alotukseen niin saa kivasti väriä. nosta sipulit sivuun hetkeksi.
Paloittele kalat n. 2 tuuman slaisseiksi ja sovittele pannulle sopuisaan järjestykseen nahkapuoli alaspäin. Edelleen pidettävä huoli että on voita pannulla :)
Mausta pippureilla ja suolalla, reipas pyöräytys kaikkien kalapalojen päälle.
Paista kalapaloja muutama minuutti, eli kunnes kalat on about "medium"
(lohessa tämän huomaa esim siitä, että sen väri muuttuu punaisesta pinkiksi, mutta ei hajoa käsiin)
Nakkaa sekaan sipulisotku, herkkusienet, katkikset ja Creme Bonjouri.
Pudota lämpöjä reilusti, kunnes setti kuplii hiljakseen. Älä polta!
Anna hautua kannen alla (Kasarittomat käyttäköön foliota kantena) vielä n. 10min.
Älä hämmennä kaloja rikki.

Keitä Basmati tai Thaikkuriisi kaveriksi, ja nauti.

Ja jos tässä ei ollut tarpeeksi rasvaa joillekin, niin nakkaa vielä kermapurkki kaveriksi pannulle...

Offline mikron

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 961
  • Gender: Male
  • Mika Hyvönen
    • http://mikron.fi
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #27 on: Wed 07 Feb, 2007 16:14 »
Rexxar's Sekrit Mangled Chicken

Kanasta tulee aina herkkuruokaa joten jostain perusreseptistä sävelsin oman versioni. Koska olen niin joviaali kaveri, jaan tämän herkkuruuan reseptin eliteillekin.


Ainekset:

- Kanan tai muun siipielukan suikalelihaa, maustamaton
- Koskenlaskija sulatejuustoa pkt, maku valinnan mukaan
- 2-4 isoa sipulia + 1 punasipuli
- Kermaa (aitoa tawaraa, ei mitää valkoista vettä)
- Juustoraastetta, aurajuustoa
- Iso mötikkä parsakaalia
- Iso mötikkä kukkakaalia
- Vitusti kaikenlaisia mausteita incl. chili & co
- Vihreää tai punaista currytahnaa

Valmistus:

Sulatetaan köntti currytahnaa oliiviöljyyn kuumalla pannulla ja paistetaan kanat kevyesti pannulla jotta että pinta on ruskistunut sopivasti..

Leikataan sipulit noin pikkurillin (mikronin pikkurilli = scorpion peukalo) kynnen kokoisiksi suikaleiksi ja asetellaan uunivuoan pohjalle.

Sipulisängyn päälle asetellaan hellästi kanasuikaleet (sekoittamatta näitä layereita) ja kanasilpun päälle sitten ohuita siivuja Koskenlaskijasta, koko paketillinen. Tässä vaiheessa kylvetään myös mausteita.

Leikellään parsa/kukka khaalista kannat veke ja täytetään näillä vuoka. Kaalin päälle (ja alle) reilusti aurajuustoa. Koko kerrostuman päälle reilusti juustoa ja lopuksi kaadetaan koko settiin kerma. Maustamista sopivasti joka välissä.

Koko setti uuniin, 185C 50min, 60min jos kaalit olivat pakasteita.


Loppukevennyksenä pieni runo

<Leni> I like children, yes I do
<Leni> Grilled, broiled, in a stew
// mikron mug mug "mulla on niin vittumainen asenne"

Offline Monni

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 878
  • Gender: Male
  • Janne Kari
    • http://monni.sisuguild.fi
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #28 on: Fri 09 Feb, 2007 16:27 »
Super-eaz kanapasta:

- n. 400g broiler suikaleita
- 2 isoa sipulia
- 7 dl vettä
- 2 liemikuutiota
- 150g aurajuustoa (korvaavana vaikka creme bonjuur)
- 1/2 tl mustapippurijauhetta
- n. 250g kuviopastaa
- purkki ruokacremeä / kermaa

Paista broilerit ja heitä kaikki ainekset vuokaan sekasin. Tunti 200 astetta uunissa, 10 minsaa vetäytyminen hellalla. Helppoa, nopeaa, hyvää.

HUOM! Pastaa ei tarvi keittää. Tätä sapuskaa voi valmistaa (koestettu) kerralla myös kertakäyttö foliovuo'illa isomman panoksen. Normi uuni vetää (koestettu) 7x "pitkä kapea" mallisia korkeita vuokia.

"Koko-joukkueelle"-panokseen:

4 x ainekset
10 kpl pitkiä isompia kertaköyttöfoliovuokia
Koita kävellä kilometri hänen kengissään. Sitten sinä olet kilometrin edellä ja sinulla on hänen kengät.

Offline Monni

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 878
  • Gender: Male
  • Janne Kari
    • http://monni.sisuguild.fi
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #29 on: Fri 09 Feb, 2007 16:39 »
Helpoin-ikinä yllätysvuoka

- 1 kilo perunasipulisekoitus
- 1 prk ruokakermaa
- Mustapippuria, suolaa
- Nakkeja / makkaraa / broileria / ryynimakkaraa / paloteluja nugetteja / lihapullia / japanilaista vuorihärkää palasina / mitä vaan

Lyö kaikki ainekset vuokaan, 200 astetta 40 min @ auscwitchsz, syö.

Ryynimakkara on todella toimiva tuossa, mutta kuori ne maggarat ennenkuin viipaloit ne palasiksi. HK Blå on myös voittajan valinta.

Halvin ja helpoin.

Mikron Edit : Lisäksi juustoraastetta (sekaan ja hieman päälle) ja aurajuustoa
Koita kävellä kilometri hänen kengissään. Sitten sinä olet kilometrin edellä ja sinulla on hänen kengät.

Offline Monni

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 878
  • Gender: Male
  • Janne Kari
    • http://monni.sisuguild.fi
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #30 on: Fri 09 Feb, 2007 17:23 »
Iloisen neegerin banaanibroileri:

- Marinoitua broilerin rintafilettä suikaleina about 500g. Valkosipulimarinoitu sopii tähän mainiosti.
- Kalkkunan filee -leikettä n. 200g (suikaloidaan)
- Herkkusieniviipaleita 1tlk
- 3-4 Banaania (sipellään siivuiksi)
- Kermaa 2dl
- Mustapippuria, rakuunaa, valkosipulijauhetta maun mukaan

Ruskista broileri. Lado uuninkestävään vuokaan kerroksittain banaanisiivut, broileri, herkkusienet, ja päälle kalkkunaleike suikaloituna. Mausta mustapippurilla ja rakuunalla (pippuri se tärkeämpi, rakuuna kulinaareille) ja valkozipulaa maun mukaan. Liruttele kerma koko roskan päälle, pro-kokki vatkaa kerman vaahdoksi, ja levittää vaahtona vuoan päälle, jolloin tekee suuremman vaikutuksen sivustaseuraajiin.

Kypsennä n. 1/2 tuntia 200 asteessa. Nauti riisin kera. Yllättävän toimiva afrikka-bambaata.
Koita kävellä kilometri hänen kengissään. Sitten sinä olet kilometrin edellä ja sinulla on hänen kengät.

Offline zendog

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 287
  • Matti Hagman
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #31 on: Thu 31 May, 2007 09:37 »
Laihduttajan lohikeitto

Matsqt:
Liemi:
- Kylkiruotoja
- Selkäruotoja
- Porkkanaa
- Laakerinlehtiä
- Sipulia
- Valkopippuria myllystä
- Suolaa myllystä

Soppa:
- Perunaa
- Lohen filee
- Punaista maitoa
- Voita
- Puntti tai pari tilliä

Kalaliemen valmistus:
Sipaise ruodot isoon kattilaan, perään kasvikset ja mausteet. Lisää vettä kohtuullisen paljon. Keitä rauhassa kasaan ja anna maun tiivistyä. Projekti on pitkä mutta palkitseva. Varaa hyvä valkoviini odottelua varten.
Lopuksi siivilöi (huolellisesti) liemi toiseen astiaan.

Itse keitto:
Iske noin puoli pakettia voita kattilaan sulamaan, älä vaan ruskista. Lohkotut perunat perään ja pyörittele ne huolellisesti voissa, älä vieläkään ruskista. Lisää kalaliemi ja keitä potut siinä.

Kun perunat ovat juurikin kypsiä lisää ruodottomat lohikuutiot ja tilli kattilaan. Laske kymmeneen. Perään maitoa niin paljon että keiton koostumus miellyttää makuasi. Tarkista maku. Koristele vielä lopuksi reilusti tillillä.

Kyytipojaksi voisin suositella esim:
Dopff Riesling Grand Cru Schoenenbourg (alko 550157)
Tai saman talon Dopff Riesling Réserve (007561)

Kokeilunhaluisille viinilehden hehkuttama (saattoi olla jopa vuoden valkoviini):
Yalumba Y Series Riesling (580607)

Lisäksi Itävallan mainiot ja hapokkaat Rieslingit sopivat aivan loistavasti.

Viinissä pitää imo olla hapokkuutta vastaamaan ruoan kevyttä rasvaisuutta.


Ja vielä lohesta:
Jossei kiinnosta maksaa ruodottomasta lohesta itseään kipeäksi osta siihen asti käsitelty kala josta on kylkiruodot poistettu (standard issue filee).
Sipaisen veitsellä edesmenneen selkäruodon kohdilta suuntaan pää -> pyrstö, näin selän keskiosan pystysuunnan ruodot tulevat hyvin esiin. Tämän jälkeen ruodot pois hyvillä pinseteillä (kalapinsettejä on ihan kaupoissa myynnissä).

Ihan viimeiseksi nahka pois, apuna hyvä olla todella terävä veitsi ja piikki. Avita niskasta nahka liikkeelle ja siitä sitten varovasti vetäen kohti pyrstöä.

Kannattaa kokeilla, ainakin jos suvussa ei yleisesti esiinny sydän- ja verisuonitauteja.

Offline Monni

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 878
  • Gender: Male
  • Janne Kari
    • http://monni.sisuguild.fi
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #32 on: Fri 06 Jul, 2007 16:10 »
Helpoin ja maukkain lihapullataikina ever:

- 400-500g jauhelihaa (PAISTI)
- 1 prk kermaviiliä
- 1 pss sipulikeittoaines

Sotke kermaviili ja sibulakeittoainespussi kulhossa. Anna turvota 10 min. Sotke jauheliha joukkoon. Pyörittele lihapullia, uuniin 12-15 min 225 asteessa.

Tosta panoksesta tulee tasan 1 pellilinen lihapulleroita. Ja ovat oikeasti pirun hyvän makusia, voittaa ne korppujauhoviritykset 6-2.

Samalla vaivalla voi tehdä isommankin satsin, mutta yli kilon jauhelihaknöölin veivaamiseksi kerralla tarvitaan iso kulho.
Koita kävellä kilometri hänen kengissään. Sitten sinä olet kilometrin edellä ja sinulla on hänen kengät.

Offline TimoK

  • Outsider
  • Posts: 28
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #33 on: Wed 01 Aug, 2007 08:02 »
Jokainen osaa paistaa pihvit ja potut.. mutta tässä superhyvä kermainen sienikastike, sopii erityisesti porsaanlihan tai karitsan sisäfileen kanssa.

Siitakesienikastike kahdelle
----------------------------
150g kirnuvoita
1kpl shalottisipuli (tai kaksi pientä)
100g siitakesieniä
1rkl vasikanfondia
1rkl vehnäjauhoja
1tl  sokeria
3dl  kuohukermaa
1varsi rosmariinia


Sulata leveäpohjaisessa kattilassa voi, lisää joukkoon oikein pieneksi palasiksi pilkottu shalottisipuli.

Kuullota sipulia hetki, lisää pilkotut sienet, kuullota. lisää vasikanfondia, sekoita. Lisää kuumaan soosiin vehnäjauho. Sekoita voimakkaasti (tässä vaiheessa soosi on syytä olla kuumaa jotta vehnäjauho ei paakkuuntuisi).

lisää 2dl kermaa ja sokeri, sekoita voimakkaasti. lisää joukkoon rosmariinin varsi

keitä seosta miedolla lämmöllä tunteroinen, jos/kun seos muuttuu jäykäksi, lisäile kermaa. Poista rosmariinin varsi ennen tarjoilua.

Muista maistaa välissä!

Offline TimoK

  • Outsider
  • Posts: 28
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #34 on: Wed 01 Aug, 2007 08:11 »
Ja tässä kastike tummalle lihalle, sopii erityisesti naudan ja hirvenlihan kanssa.

Kaikenkukkuraksi tämä on superhelppo ja helvetin hyvää :)

Punaviinikastike kahdelle
-------------------------

2dl Portin Demi Glace punaviinikastikepohja (1purkki)
5kpl sokeripaloja (tai maun mukaan)
20gr kirnuvoita
1-2tl mustaherukkahyytelöä
1dl vettä

lisää kastikepohja, vesi ja sokerit kattilaan ja  keitä puoleen. Lisää mustaherikkahyytelö, sekoita.

Keitä kunnes maku ja kastikkeen jäykkyys on mieluisasi (n. 30min miedolla lämmöllä).

Itse teen yleensä sisäfileille jäykempänä (jätän  veden kokonana pois) ja paisteille hieman notkeampana.

Lopussa vatkaa "sakat" tasaiseksi, lisää voi ja sekoita.

Älä hätkähdä kastikkeen voimakasta makua tekovaiheessa, loppuvaiheessa voi taittaa makua ja kastikkeesta tulee täydellinen.

Tämä on hyvä peruskastike, jota voi modifioida mielensä mukaan (korvaa vesi punaviinillä, kuullota pohjalle shalottisipula jne jne)

Offline TimoK

  • Outsider
  • Posts: 28
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #35 on: Wed 01 Aug, 2007 08:16 »
Ja vielä yksi vinkki, tuhotkaa keittiön kaapeistanne nuo X-liemikuutiot. Korvatkaa esim lihaliemikuutiot portin demi-glace kastikepohjalla.. tai ostakaa valmista lihalientä/kanalientä jne jne,

Tuossa kastikepohjassa on yleensä päiväystä puoleksivuodeksi eteenpäin ja ne on sopivassa 2dl purkissa - itse suosin näitä. Jos mietittä mistä niitä löytyy.. niin Oululaisissa marketeissa ne on sijoitettu lihapakkaushyllyille.. oletan että näin muuallakin.

Ei kannata pilata ruokaa laittamalla sinne semmosta mitä ette sellaisenaan söisi muutenkaan :)

Juniori

  • Guest
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #36 on: Sun 16 Dec, 2007 20:57 »
Kiirastulen kananmunat

1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
3 valkosipulinkynttä
suolaa, sokeria, mustapippuria
6 kananmunaa

Tee tomaattikastike paistinpannulla, murskaa valkosipulinkynnet veitsellä, heitä sekaan ja viskaa  pois lopussa. Mausta ja anna sakeoitua 10-15 min. Tee lusikalla kastikkeeseen koloja joihin kananmunat sujahtavat mukavasti. Anna kypsyä kannen alla 5 min ja sitten syömään.

Offline Antsa

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 361
  • Gender: Male
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #37 on: Tue 18 Dec, 2007 13:19 »
Recipe: Sika-Nuudelipannu (cooking 300)

Neljän annoksen valmistamiseen tarvitset:

Kohtuullisen suurivetoisen wokin

250g nuudeleita, (esim. Blue Dragon medium egg noodles)
4 valkosipulinkynttä, (tai kokonaisen kynnettömän)
1dl rypsiöljyä
400g marinoimattomia porsaansuikaleita
1tlk herkkusieniä, kokonaisia 400/230g prk
1 suurehko sipuli
1 punainen paprika
valitsemaasi chiliä, sopivasti, n. 1 tl jos käytät kaupan jauhetta

Kastike:
3rkl soijaa
3/4dl makeaa chilikastiketta


1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita se öljyn kanssa kipossa. Kaada öljy possunsuikaleiden päälle, sekoita, ja anna marinoitua tovi (15min~). Valuta herkkusienistä liemi, pilko paprika ja sipuli kohtuullisen pieneksi pilpuksi.
Sekoita kastike-eineet omaan kippoonsa.

2. Laita nuudelit kiehuvaan veteen, keitä n. 3-5min rauhallisesti. Valuta nuudelit lävikössä.

3. Valuta porsas lävikössä enimmästä öljystä. Eläimen kärsiessä, lämmitä wokki kuumaksi.



4. Ruskista eläintä rauhallisesti, ruskistamisen loppuvaiheessa lisää kasvikset ja mausta chilillä.
Jatka paistamista noin 10 minuuttia.

5. Lisää nuudelit ja kastike, sekoita.
Paista kunnes nuudelit saavat väriä, autenttinen maku syntyy kun nuudelit ovat hieman rapsakoita.

Vinkki: nuudelin ei kannata valua/jäähtyä liikaa, sekoittamisesta tulee perin vittumaista mikäli nuudeli pääsee jämähtämään.
<@xenic> no mikron tilas
<@Monni^> no mitä se ei tilais
<@Monni^> ajaa johki bileisii ni se soittaa 20x ja kertoo että tuo terässulatto ja sit tuo antarktis

Offline Hammurab

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 204
  • Gender: Male
  • Taneli Tikka
Panang Kai (punacurry kanaa, Thaimaalaisittain)
« Reply #38 on: Thu 20 Dec, 2007 14:52 »
Tarvit:

- Riisiä (Jasmiini riisä esim.)
- 400g or so suikaloitua kanaa (voi olla marinoitu jossain myös, ei väliä)
- Thaimaalaista kalakastiketta (enimmäkseen anjovisöljyä)
- Kookoskermaa (purkki tai säilyke, kumpiki menee)
- Bambun versoja (säilyke)
- Thaimaalaista punacurry tahnaa (kaeng phet). Tätä saa stadista esim. Hämeentieltä Vi Voan shopista. 100g setti tätä on hyvä per ruoka.
- Kaffir limetin kuivattuja lehtiä (hämeentieltä tai hyvästä maustehyllystä, esim. Kampin KKK-supermarketissa on ollu)

Riisi:
1. Pese/huuhtele se hyvin (parikin kertaa)
2. Suolaa sekaan
3. Älä keitä puuroksi asti, mielummin vähempi ku enempi. Ja mielummin höyrytä (jos on vehkeet) kuin keität.

Safka:
1. Ensin kalakastikkeet paistinpannuun pohjaöljyksi. Teelusikallinen or so riittää pitkin pannua.
2. Kalakastikkeen päälle kookoskermat
3. Kuumentelee ja sekottelee sitä siinä kunnes kookoskerma vähän kuplii ja öljy saattaa nousta pinnalle. Älä kiehauta/keitä sitä.
4. Sekaan punacurry tahnat, kaikki 100g. Jos haluaa hifistellä niin currytahnaa voi toisessa pannussa ruskistaa ensin niin että se muuttuu punaisesta ruskehtavaksi (paista sitä pannulla parit minuutit), tämä tuo siitä vielä enempi makua irti.
5. Sekoittele currytahna ja kookosmaito täysin sekaisin niin ettei missään näy enää pientä nokaretta isompaa kasaa tahnaa.
6. Kanat raakana sekaan mössöön. Paista kanat kypsäksi curry-kookos mössön seassa.
7. Bambumversot sekä Kaffir limetin lehdet sekaan
8. Paistele enää pieni hetki, sen verta että bambumversot lämpiää ja kuivatut Kaffir lehdet imee vähän kosteutta. Ei ylikypsennetä.

==

Valmista mättöä. Lautaselle puolet riisiä ja toinen puoli suoraan pannulta tavaraa täyteen. Jos pistit täydet 100g currytahnaa sekaan niin saattaa olla ensikertalaiselle himpun tulista, 50g:llä voi kokeilla myös. HC versio tästä on 200g thaimaalaista "country curry" currytahnaa joka on aika tummanpunasta tulisinta shittiä mitä löytyy.

Juomaksi esim. Hämeentien Vi Voanista saatavaa Guava -mehua. Hanskaa hyvin tulisuuden jos alkaa liikaa polttelemaan.

Kaffir lehtien tilalla voi käyttää intialaisia currylehtiä jos ei muuta löydy. Laakerinlehtiäkin ehkä vois käyttää. Bambunversojen tilalla voi käyttää vaikka herne-maissi-paprikaa jossei muuta keksi. Babumversojen tilalle voi pistää myös pieniä thaimaalaisia munakoisoja lohkoiksi leikattuna, mut sit ei olla enää kovin lähellä autenttista Panang Kai -ruokaa kyl.

Offline mikron

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 961
  • Gender: Male
  • Mika Hyvönen
    • http://mikron.fi
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #39 on: Sun 30 Mar, 2008 13:36 »
Tekaisin tuossa ensimmäisen kerran Beef Jerkyä ja onnistui täydellisesti

http://mikron.fi/?p=4

// mikron mug mug "mulla on niin vittumainen asenne"