Author Topic: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi  (Read 54474 times)

Offline mikron

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 961
  • Gender: Male
  • Mika Hyvönen
    • http://mikron.fi
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #40 on: Thu 08 May, 2008 20:15 »
Ketterä Kanapata

Le Ainekset:

- 500-1000g Kanafileitä, esim Karinniemen minuuttifileitä. 4-N kpl
(huom. marinoimattomia tai huuhtele paska marinadi veke)
- 2 parsakaalia
- 1 kukkakaali
- 1 mustapekka
- 2dl kermaa
- juustoraastetta
- aurajuustoa
- kasvisliemikuutio
- 3 isoa sipulia
- 1 valkosipuli

Le Kippo:

Joko valurautainen tai keraaminen Helvetin Hyvä ja Helvetin Iso uunipata, kannellinen.

Le Valmistus:

- Pilkotaan sipulit ja laitetaan padan pohjalle pediksi
- Murskataan kanaliemikuutio sipuleiden sekaan
- Paistetaan kanafileet pannulla nopsaan 30sek per puoli ja asetellaan sipulipedille, saa tulla monta kerrosta
- Levitellään kanafileiden päälle/väliin mustapekkaa tai jotain muuta sopivaa, esim Koskenlaskija toimii
- Mausteita oman maun mukaan, chiliä pippureita jnpp
- Pilkotaan parsat ja kukat sekaisin päälle paksuksi kerrokseksi
- Aurajuusto/juustoraaste seos gaalien päälle, ikäänkuin gratinoiden muttei kuitenkaan
- Kermat perään ja uuniin, 200C 1.5-2h.
- Otetaan uunista pois, annetaan vetäytyä kansi päällä 20 min

Le Mättäminen

- Työnnetään kamaa suuhun. Ruokajuomana kylmä maito.
- Työnnetään kama N:n tunnin kuluttua pyllystä ulos.

« Last Edit: Thu 08 May, 2008 20:25 by mikron »
// mikron mug mug "mulla on niin vittumainen asenne"

Offline valarias

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 224
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #41 on: Fri 16 Jan, 2009 16:29 »
Pitänyt tunkea tää tänne jo pitemmän aikaa, joten here geos:

Spurgundin pata

Tarvitset:

Riittävästi (800g+) nauta-merkkistä lihaa, sisä/ulkopaistia tai jos haluat hifistellä niin ulkofilettä
1pkt pekonia
Kolmen litran tonkka jotain halpaa ja paskaa ranskalaista punaviiniä
Purkki tai n. 4rkl tomaattipyrettä
Hillosipuleita
Yrttejä, esim. timjamia, rosmariinia, oregania, basilikaa...
Mustapippuria
Vehnäjauhoja
2rkl härkäfondia tai 2 lihaliemikuutiota

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Silppua pekoni pieneksi silpuksi. Pilko pyhä eläin reilun kokoisiksi biiteiksi ja pyörittele palaset vehnäjauhoissa. Paista n. puolet pekonista paistinpannulla mukavan crispyksi. Siirrä palanut pekonisilppu valurauta- tms. padan pohjalle mutta jätä pannulla pekonista irronnut rasva. Seuraavaksi ruskistetaan n. puolet lihoista pekonin rasvassa kevyesti, ja siirretään ne pataan pekonin kaveriksi. Huuhtele ja kaavi pannulta pikkiriikkisen vesitilkan avulla pannuun jäänyt rasva, maku ja muu töhnä talteen ja kaada se pataan lihojen päälle. Toista prosessi loppujen pekonien ja lihojen kanssa.

Tämän jälkeen viskotaan satsin päälle pippuria, yrttejä (laiskat voivat käyttää esimerkiksi Santa Marian yrttitarhan sekoitusta), tomaattipyre, fondi/lihaliemikuutio, ruokalusikallinen tai pari hillosipuleita ja sekoitetaan. Lisätään punaviiniä niin paljon, että padassa olevat ainekset peittyvät kokonaan, sitten kansi päälle ja pata uuniin.

Annetaan muhia uunissa 2-3 tuntia, mitä enempi sen parempi. Kannattaa tarkistaa padan hyvinvointi tunnin puolentoista välein. Jos nestettä on haihtunut liikaa, lisää punaviiniä. Pata on oikeaoppista siinä vaiheessa, kun liha laadusta riippumatta murenee pelkällä haarukan tökkäisyllä.

Lisukkeena toimii esimerkiksi perunamuusi tai täysjyväriisi. Hiilarikammoiset voivat syödä ruoan sellaisenaan tai syödä lisukkeena vaikka jäisiä nauriita. Jotkut kerettiläiset tunkevat pataansa myös sieniä, mutta sieniähän ei syödä ellei niistä mene sekaisin.

Lienee itsestään selvää, että ruoanvalmistuksen aikana ja ruoan kanssa nautiskellaan ruoanlaitossa käytettävää punaviiniä. Känninen kokki on iloinen kokki.
« Last Edit: Sun 18 Jan, 2009 15:56 by valarias »
Paha quitteri
Deluvia lvl 70 Shaman
Valenia lvl 70 Paladin

Offline valarias

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 224
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #42 on: Sun 01 Feb, 2009 00:29 »
Lihaisten ihanuuksien ystäville seuraavanlainen tuunattu klassikko:

Teh Guinness Pie without teh pie

Tarvitset:

1 kilo LIHAA (nautaa, jälleen paisti käy, fileillä voi hifistellä)
1-2 sipulia silputtuna
2 valkosibaleen kynttä
Öljyä ruskistamiseen
1 desi vehnäjauhoja
n. 3dl vahvaa lihalientä
400ml Guinnessia
Mausteita


Kuutioi liha ja ruskista se. Siirrä lihat hetkeksi sivuun ja ruskista sen jälkeen joko suuryrityksen tai kotikokin silppuamat sipulit ja valkosipulit öljyssä, ja lisää sirotellen desin verran vehnäjauhoja. Kypsennä sibale/jauhoseosta minuutin verran.

Tämän jälkeen kaada lihat, niistä irronnut neste, Guinness ja lihaliemi pataan jauho/sipuliseoksen kaveriksi. Mausta mustapippurilla ja halutessasi hillitysti vaikkapa Worchestershire-soossilla ja tomaattipyreellä (teelusikallisen verran molempia on passeli määrä). Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä tämän jälkeen lämpöä tai siirrä pata valmiiksi lämmitettyyn uuniin. Pata kypsyy uunissa 150 asteessa tai liedellä miedolla lämmöllä kansi päällä hauduttaen parissa tunnissa paksuksi ja mureaa lihaa sisältäväksi herkuksi. Nautitaan parhaimmillaan kuohkean perunamuusin kera, karppaasit voivat popsia mössöä vaikka sellaisenaan.

Virallisessa reseptissä piirakat muodostuvat, kun näin valmistettua lihamössöä paistetaan kananmunalla sivellyillä ja kaulituilla voitaikinalevyillä peitetyissä annoskoon kokoisissa padoissa uunissa 200 asteessa siihen asti kunnes voitaikinan pinta on kullankeltainen. Numeerinen arvio 20-30 minuuttia. Itse en juuri voitaikinan mausta perusta, joten mieluiten jätän tämän vaiheen väliin säädön, tiskin ja vitutuksen vuoksi.

Prosessi ilman taikinaepisodia on suhteellisen yksinkertainen ja lopputulos todella hyvää, mutta aikaa toki menee.
Paha quitteri
Deluvia lvl 70 Shaman
Valenia lvl 70 Paladin

Offline Oko

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 574
  • Gender: Male
Kebaasi ja porkkananpurijan kastike
« Reply #43 on: Sun 08 Feb, 2009 17:32 »


Kebaasi och salladsås

1-2 purkkia tomaattipyrettä
valkosipulia
sipulia
paprikaa
1 dl appelsiini/ananasmehua
½dl sitruunamehua
1 rkl sinappia
loraus etikkaa (balsami/viinietikkaa/tavallista)
yrttejä maun mukaan (Oregano)
mustapippuria
etikkaa
suolaa
Öljyä määrän mukaan. (rontti 4dl)

Tulisuus chileillä, tabascolla, etc, oman maun mukaan.
(Ite tungin Texas Pete-sååsia, kun oli lähikaupasta chilit loppu. Muy bien.)

Kasvikset pieneksi silpuksi, chilit et al, kaikki kippoon, mehut ja mausteet perään, sitten sauvasekoittimella perään ja öljy nauhana kaataen. Tai sit koko paska blenderiin ja öljy nauhana perään.

Kaada pulloon tjsp ja heittele lihan tai salaatin päälle sillon kun nälättää.

Paska alkaa lentään liukkaamin noin parin viikon kuluttua valmistuksesta. Aromit paranee, mutta käyttö omalla vastuulla.
Toisinajattelija
     sekä
Pysähtynyt kello

Offline Roope

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 147
  • meow purr :3
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #44 on: Thu 19 Feb, 2009 21:32 »
Pika piiraat:

Paketti lehtitaikinalevyjä
jauhelihaa
tacomauste lihalle
salsaa
cheddarsiivuja
creme fraichea

Paista jauhis, lisää mauste
leikkaa taikinalevyt neliöiksi
levitä salsa
levitä jauheliha
peitä cheddarsiivulla

paista

voitele fraichella

ta-da!
Quote from: Deghos
Mehän olemme kaikki aikuisia, emmekä suutu kanssapelaajille ;)

Elämä kuin jalkasieni kosteassa saappaassa.

Offline Morri

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 13
  • Gender: Female
  • Katja
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #45 on: Mon 23 Feb, 2009 17:06 »
Lohifisu

-yksi lötkö kirjolohifilee
-sitruunaa
-valkopippuria
(-suolaa)
-kolmio Aurajuustoa

Leväytä lohi vuokaan nahkapuoli ylöspäin ja anna sen pesiä uunissa kymmenisen minuuttia vajaassa 200 asteessa. Näin saat kätevästi ja helposti nahkan irti ja voit siirtyä puristamaan kalan päälle sitruunamehua. Voit lisäillä myös hienoisesti valkopippuria sekä suolaa, mikäli olet oikein hurja. Viimeiseksi päälle murennettava Aurajuusto nimittäin antaa sen verran suolaisuutta, ettei suolaa välttämättä tarvitse erikseen lisätä.

Lykkää uuniin, paista kypsäksi ja syö minkä kanssa lystäät. Lohi on minun mielestäni hyvää salaatin ja/tai vihannesten kanssa kaipaamatta muuta ollessaan itsessään melkoisen tuhtia tavaraa. Mutta ettehän te kasviksia kuitenkaan syö, vaan jätätte ne suosiolla pupuille.

Älkää kysykö kauanko sapiska uunissa vie, en minä koskaan kelloa katso kun ruokaa laitan.
"Real stupidity beats artificial intelligence every time."
tjenmyt @ irc.net / Morrighan

Offline globe

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 218
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #46 on: Sat 07 Mar, 2009 15:08 »
PastaPullat v1

Lihapullat:
- 400g naudan paistijauheliha
- 1 iso sipuli
- .5dl korppujauhot
- 1 kananmuna
- mausteita (suola, mustapippuri, viherpippuri, basilika, tinjami)

Kastike:
- Purkki pastakastiketta (ite tykkään barillo chilistä tässä)
- vettä desi tai pari
- mausteita (*pippuri, tinjami, yms)

(tässä tyyliin ~120kcal per 100g yhteensä)

Hietä korppujauhot kulhoon ja laita päälle 1dl vettä. Odota että jauhot turpoavat.
Heitä sekaan jauheliha, silputtu sipuli, kananmuna ja mausteet, vatkaa taikinaksi.

Tee taikinasta 10kpl pullia ja laita laakeaan uunivuokaan.

Sekoita pastakastike, vesi ja lisämausteet ja kaada vuokaan lihapullien päälle.

Uunissa ~ 30-40min @ ~200c.

Tarjoile pastan/salaatin kanssa)

Offline Krankenstein

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 326
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #47 on: Sun 02 Jan, 2011 14:17 »
Krankenstein's Sweet Inferno Jerky

Ainesosat:

Nautaa kimpaleena, mieluiten paistia n. 1-2kg (Ulkopaisti käy hyvin mutta vältä vähärasvaista sisäfilettä)

Marinadiin:

-Tölkki Teriyaki-kastiketta
-Rouhittua tai hienonnettua mustapippuria
-Nestesavua 2tl (saa mm. täältä)
-Blair's After Death 1rkl (tai vähemmän/enemmän maun mukaan)
-suolaa 1tl
-sokeria 2rkl
-tuoretta valkosipulia 1-N kynttä

Tarvikkeet:
-cocktail tikkuja riittävästi (jos olet innovatiivinen niin ei ole pakko)
-pakastepusseja (marinoimiseen)

Valmistus:

Lisää marinadin ainesosat sekoitusastiaan ja lisää valkosipuli. Valkosipuli antaa sitä enemmän makua marinadiin mitä pienempiin partikkeleihin olet sen silpunnut. Itse olen yleensä viipaloinut valkosipulinkynnet mutta maistelemalla selviää oma toleranssi. Sekoita hyvin ja maistele välillä jottei lopputulos yllätä.

Leikkaa ulkopaistista ohuita viipaleita (paras mielikuva on kebab vartaasta leikatut siivut), jotka laitat pakastepussiin. Itsellä viipaleen leveys on n. kaksi sormen leveyttä ja paksuus max 4mm.

Kaada marinadi pakastepussiin ja puristele ilma pois pussista. Nakkaa pussi(t) jääkaappiin. Voit muutaman tunnin välein käydä hieromassa pussia, jotta marinadi menee kaikkiin koloihin. Marinoi yön yli.

----------------ZZZZZzzzzzz......-----------------------

Uuni:
1. Lämmitä uuni 50-60 asteeseen.
2. Laita pohjalle uunipelti foliolla/leivinpaperilla ettei uunin pohja sotkeudu.
3. Asenna ritilä korkeimmalle tasolle.

Liha:
1. Ota lihat pois pakastepussista ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla tms. (tähän menee hiukan aikaa)
2. Tökkää suikaleen päästä cocktail tikku lävitse (tästä tulee ripustusmekanismi)
3. Ripusta lihat roikkumaan uuniritilän välistä tasaisin välein

Odotus:
1. Jätä uuni hiukan raolleen, jotta kosteus haihtuu pois
2. Paistoaika on n. 9-12h yhdelle satsille

LIHA ON VALMIS KUN SITÄ TAIVUTTAESSA TULEE MURTUMIA MUTTA LIHA EI KATKEA!

Nautitaan oluen kanssa.

-Krank



Offline Krankenstein

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 326
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #48 on: Sun 02 Jan, 2011 14:34 »
Krankun "Lohduntuojat" A(eonaxx)merikkalaiset pannarit

Ainesosat:

- 2 kananmunaa
- vehnäjauhoja
- Maitoa
- sokeria 3rkl
- suolaa 2tl
- leivinjauhe 1-2tl (VERY IMPORTANT INGREDIENT!)

valmiin pannarin päälle vaahterasiirappia (Maple Joe's on hyvää samoin Pirkka vaahterasiirappi. Amöriikan-"herkku" "Pancake syrup" on karmeaa paskaa. Vältä sitä.)


Valmistus:

Sotke ainesosat kulhoon. Laita jauhot ensin ja perään hiukan maitoa. Sekoita vispilällä (lol) tai SÄHKÖVATKAIMELLA. Lisää maitoa koostumuksen mukaan. Taikina saa olla paksuhkoa, mutta sen pitää olla juoksevaa. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi. Tällä välin joku kävi juuri hakemassa sen rare mountin mitä olit cämpännyt pelissä ja voitkin palata hakemaan taikinan jääkaapista.

Paistamisessa ei käytetä rasvaa!!!

Ensimmäinen pannari menee vituiksi aina, mutta kunhan pannu on lämmennyt tasaisesti saat hyviä lopputuloksia. Paista n. CD:n (laiska ihminen paistaa Laserdiscin) kokoisia pannareita paistinpannulla. Kaada taikina pannulle ja anna olla (pannarin kuuluu olla paksu). Käännä pannari kun sinuunpäin oleva puoli on kiinteytynyt (tai alapuoli on kauniin vaaleanruskea). Pinoa pannarit lautaselle tarjoilua varten.

Syönti:

1-8 pannaria lautaselle kerralla. REILUSTI vaahterasiirappia päälle ja tunget pannarin naamaan. Muista pureskella.

-Krank

Offline superdna

  • Outsider
  • Posts: 1
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #49 on: Mon 23 Apr, 2012 13:36 »
Ottaa grillimakkarata, kääräsee pekonia ympärille, hyväilee sulatettua sinijuustoa valitsemiinsa kohtiin (jos hän tykkää sulatetusta sinijuustosta) ja onhan hyväätä. Ja maistuu!!

Offline Monni

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 878
  • Gender: Male
  • Janne Kari
    • http://monni.sisuguild.fi
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #50 on: Thu 26 Apr, 2012 21:01 »
Natchos supreme - vitun hyvä mättö illanistuijaisiin, tai muuten vaan. Skaalaa niin paljon kertoimilla ku uuniin mahtuu.

Tarvit:

- Kaupan valmista juustodippiä purkin (pirkka, rainbow = halvin = paras)
- Tortilla chipsei (xtra ja rainbow halvin, mut indian = paras. Go figure)
- Ruskistettuja broilerisuikaleita sellanen 400 grammaa. Jos haluat hyvää, ni osta kokonaista broilerfilettä (marinoimaton), paista, suolaa ja pippuroi, anna jäähtyä hetki ja silppua ite ne fileet pieneks silpuksi
- Punasipulia sellasina puolirenkaina
- Paprikakuutoita (silputi silputi)
- Oliiveja puolitettuna (voi skip jos yökkää oliiveist, en laita ite koskaa)
- Jalapenoviipaleita
- Juustoraastetta; emmental melkee paras. Bulkkihalpis toimii ok.

Laita uunivuoan pohjalle noin sentin kerros juustodippiä (kas tässä saat samalla pääteltyä minkäkokoisen vuoan tarvit). Asettele tortilla chipsit pystyyn juustokastikkeeseen. Lappeellaan ne pehmenee liikaa. Pystyyn, niinku Roccon laite. Ripottele kaikki loput ainekset päälle randomisti ja tasasesti. Ne rojahtelee sinne chipsien väliin. Lopuksi aika rotevasti juustoraastetta. 400g broiskua, ni ainaki 150g raastetta ok. Enemmän = paremmin. Gratinoi +225 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa. Ottaa noin 10-15 min.

Tarjoiluvaiheessa laita KYLMÄÄ salsaa höysteeksi tarjolle. Jos osaat, ni osta monen vahvusia salsoja niin saa tuohisuut ja ne teräsperse-hifistit sitte ite lapata tulisuutta maun mukaan.
Koita kävellä kilometri hänen kengissään. Sitten sinä olet kilometrin edellä ja sinulla on hänen kengät.

Offline xenic

  • Member
  • Outsider
  • Posts: 607
  • ixu
Re: Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
« Reply #51 on: Sun 21 Oct, 2012 21:43 »
TikkaMasala jota joku CC:llä maisteli

http://xe.nic.fi/~xenic/tikka.html