Sisu Guild > General Mayhem
Sisun kokkikoulu - kerro oma ruokavinkkisi
mikron:
Aloitetaanpa general mayhem hauskalla ruoka-aiheisella topicilla. Eli tänne voipi viskellä omia hienoja kulinaristisia reseptejään.
Mikronin Pasta
- pussi tagliatellea
- aurajuustokolmio pkt
- mustapekkajuustoa pkt
- 2dl ruokacreme
- kinkkusuikaleita tai pekonisuikaleita tai salamisuik.
Kuumennetaan creme kattilassa ja sulatetaan molemmat juustot siihe. Annetaan kiehua hetken ja lisätään suikaleet. Samaan aikaan toisessa kattilassa keitellään tagliatellet. Valutetaan tagliatelleista vesi pois ja sekoitetaan molemmat kattilalliset yhteen + maustetaan esim chilillä. Ja eikun nauttimaan .. korvissa oikein kuulee kun verisuonet natisevat.
EDIT: Päivitin tätä reseptiä. Nykyään (kinkkusuikaleversiossa) lisään joukkoon purkin tai kaksi ananasPaloja.
Antsa:
Herran päivänä sunnuntai valmistin seuraavan muonan:
Antsan krapulakasari
300-400g kanasuikaleita, (mielellään marinaadissa, tällä kertaa tais olla hunajaisessa)
450g pakaste-wokvihanneksia
1prk herkkusieniä
1prk pikkumaisseja
Ruskistin ensin kanat wokissa, noin 5min jälkeen sekaan vihanteet, lisäsin thai-chilisoossia ja pippuria, kansi kiinni ja kolmoselle 20min hautumaan.
Loppuvaiheessa sekaan maissit ja sienet. Tässä voit vielä jälkimaustaa jos kiinnostaa.
Kaveriksi riisiä kasvisliemessä ja pullo jäähileistä kolaa. Syö ja juo.
mikron:
Bolgtours Borssikeitto
- 400g hapankaalia
- 200g punajuurta kuutioina
- 5 porkkanaa raasteena
- 3 sipulia kuullotettuna
- 2 litraa vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 valkosipuli yrttikuutio
- 1 prk tomaattimurskaa
- 300g jauhelihaa
Keitetään kaikkia kasviksia yhdessä ~tovi ja ruskistetaan jauheliha. Loppuvaiheessa lisätään
keittoon jauheliha ja tomaattimurska sekä maustetaan koko soppa paprikamausteella ja chilillä.
Tarvitsee ison kattilan.
Simpe:
Jos joku muukin sekopää tahtoo kokeilla niin ohessa ohje. Itse olen skipannut tomaatin kokonaan ja varsisellerin.
Kaalihelvetti
6 sipulia (tai 6 purjoa)
1-2 purkkia tomaatteja (kuorittuja)
1 iso keräkaali (silputtuna)
2 vihreää paprikaa
1 kokonainen varsiselleri
1 lihaliemi- tai muu kuutio (vähäsuolainen!)
vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät kattilassa
Maustaa saa, ja oikeastaan se on pakko koska tälläisenään toi ei maistu yhtään miltään. Saa syödä niin paljon kuin jaksaa ja paino putoo :)
suortti:
Hapankaalin valmistus
Kaalia
Suolaa
Ruisleivän kuorta
Porkkanaa
Tilliä
Kuminaa
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Nuiji kaalisuikaleita kulhossa niin kauan että ne mehustuvat. Laita säilykepurkin pohjalle muutama suikale ruisleivänkuorta. Lado kaalia purkkiin. Ripottele väliin suolaa. Halutessasi voit käyttää myös porkkanaa ja maustaa kaalin tillillä ja/tai kuminalla. Anna kaalin seistä huoneenlämmössä 1-2- päivää ja vie kylmään,
valmista hapankaali on parissa viikossa
Suosittelen itte käyttämään kuminaa tuossa. Prahassa ainaski oli kuminaa seassa ja maistu Todella hyvälle.
Ja purkkia avatessa kannattaa varmistaa hyvä tuuletus sekä varustautua happilaitteilla.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version