Forum
Sisu Guild => General Mayhem => Topic started by: mikron on Sat 13 Mar, 2004 15:32
-
Aloitetaanpa general mayhem hauskalla ruoka-aiheisella topicilla. Eli tänne voipi viskellä omia hienoja kulinaristisia reseptejään.
Mikronin Pasta
- pussi tagliatellea
- aurajuustokolmio pkt
- mustapekkajuustoa pkt
- 2dl ruokacreme
- kinkkusuikaleita tai pekonisuikaleita tai salamisuik.
Kuumennetaan creme kattilassa ja sulatetaan molemmat juustot siihe. Annetaan kiehua hetken ja lisätään suikaleet. Samaan aikaan toisessa kattilassa keitellään tagliatellet. Valutetaan tagliatelleista vesi pois ja sekoitetaan molemmat kattilalliset yhteen + maustetaan esim chilillä. Ja eikun nauttimaan .. korvissa oikein kuulee kun verisuonet natisevat.
EDIT: Päivitin tätä reseptiä. Nykyään (kinkkusuikaleversiossa) lisään joukkoon purkin tai kaksi ananasPaloja.
-
Herran päivänä sunnuntai valmistin seuraavan muonan:
Antsan krapulakasari
300-400g kanasuikaleita, (mielellään marinaadissa, tällä kertaa tais olla hunajaisessa)
450g pakaste-wokvihanneksia
1prk herkkusieniä
1prk pikkumaisseja
Ruskistin ensin kanat wokissa, noin 5min jälkeen sekaan vihanteet, lisäsin thai-chilisoossia ja pippuria, kansi kiinni ja kolmoselle 20min hautumaan.
Loppuvaiheessa sekaan maissit ja sienet. Tässä voit vielä jälkimaustaa jos kiinnostaa.
Kaveriksi riisiä kasvisliemessä ja pullo jäähileistä kolaa. Syö ja juo.
-
Bolgtours Borssikeitto
- 400g hapankaalia
- 200g punajuurta kuutioina
- 5 porkkanaa raasteena
- 3 sipulia kuullotettuna
- 2 litraa vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 valkosipuli yrttikuutio
- 1 prk tomaattimurskaa
- 300g jauhelihaa
Keitetään kaikkia kasviksia yhdessä ~tovi ja ruskistetaan jauheliha. Loppuvaiheessa lisätään
keittoon jauheliha ja tomaattimurska sekä maustetaan koko soppa paprikamausteella ja chilillä.
Tarvitsee ison kattilan.
-
Jos joku muukin sekopää tahtoo kokeilla niin ohessa ohje. Itse olen skipannut tomaatin kokonaan ja varsisellerin.
Kaalihelvetti
6 sipulia (tai 6 purjoa)
1-2 purkkia tomaatteja (kuorittuja)
1 iso keräkaali (silputtuna)
2 vihreää paprikaa
1 kokonainen varsiselleri
1 lihaliemi- tai muu kuutio (vähäsuolainen!)
vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät kattilassa
Maustaa saa, ja oikeastaan se on pakko koska tälläisenään toi ei maistu yhtään miltään. Saa syödä niin paljon kuin jaksaa ja paino putoo :)
-
Hapankaalin valmistus
Kaalia
Suolaa
Ruisleivän kuorta
Porkkanaa
Tilliä
Kuminaa
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Nuiji kaalisuikaleita kulhossa niin kauan että ne mehustuvat. Laita säilykepurkin pohjalle muutama suikale ruisleivänkuorta. Lado kaalia purkkiin. Ripottele väliin suolaa. Halutessasi voit käyttää myös porkkanaa ja maustaa kaalin tillillä ja/tai kuminalla. Anna kaalin seistä huoneenlämmössä 1-2- päivää ja vie kylmään,
valmista hapankaali on parissa viikossa
Suosittelen itte käyttämään kuminaa tuossa. Prahassa ainaski oli kuminaa seassa ja maistu Todella hyvälle.
Ja purkkia avatessa kannattaa varmistaa hyvä tuuletus sekä varustautua happilaitteilla.
-
Rautavatsan Lasagne
800g Jauhelihaa, ihan sama mitä, vaikka kalkkunaa.
800g Jalapenoja, vihreitä (paloina, ellet halua leikellä itte, elä kuitekaan tuoreita tunge ellet halua yllättyä)
2 pkt Lasagnelevyjä (Pirkka, del Monte, ihan sama)
2 pss Mozzarella juustoa
1 pkt Sinihomejuustoa (Aura, Aura Gold)
1 litra Maitoa (Ihan sama vaikka olis rasvatonta)
2 prk Tomaattimurskaa
Basilikaa, Oreganoa etc oman mielen mukaan.
1.) Ruskista jauhelihat
2.) Lisää tomaatit + osa sinihomejuustosta, maun mukaan vettä
3.) Jätä hautumaan
4.) Tee juustokastike, vaihtoehtoisesti jos et osaa, niin tunge maidot kasariin jauhelihan ja tomaattien kanssa ja iske mukaan 1 pss mozzarellaa)
5.) Odottele tovi (1 rundi pickup grupess riittää tai 30min idlausta Druim Ligenissä)
6.) Lisää soossiin jalapenot, sekoita että ne on kohtuullisen hyvin sekasin
7.) Odottele 5 min.
8.) Ala latoa vuokaan / vuokiin. Uunipadassakin on koitettu.
9.) Ripottele päälle 1 pss mozzarellaa. Jos tuntuu siltä että tuli kuivahkoa niin peitä vuoka/pata alumiinifoliolla.
10.) Anna olla uunissa noin 50min. Asteita pauttia rallaa 200 celsiusta. Mikäli käytit kohtuullisen korkea reunaista vuokaa, voit pitää pitempään jotta ruoka on todellakin kypsää.
Kun ruoka on valmista, anna sen vetäytyä noin 5-10min ennen kuin alotat märsyämään. Suositellaan nautittavaksi maidon tai oluen kera. Veden kanssa voi iskeä pakokauhu ja ohimoiden tykytys.
Seuraavana aamuna muistelet ilolla eilistä sapuskaa käydessäsi "täysistunnolla"
-
Tässä ohje nirppanokille jotka o alkaneet vihaa siskonmakkarasoppaa ala-asteenajoilla. Jos haluat kammostasi eroon -> testaa tätä.
Suortin Soppa
- 3L Kaattila
- ~1-2 Litraa vettä!
- 2 lihaliemikuutitota
- 400g+ Kunnollista Siskonmakkaraa jonka pystyy puristelemaan ulos suolesta. Esim mallia Aito Korpela
- Pkt Keittojuureksia. Tuorei
- 13-15+ Perunaa kuorittuna mutta paloteltuna
- 1 Iso sipuli suikaleina
- Maustepippuria hyppysellinen
- Thai Sweet Chili Saucee loraus (älä pilaa ruoan makua liialla chilillä)
- Ketsuppia truuttauksen verran
- Aromisuolaa sopivasti
- <insert mauste here>
Vesi kattilaan! ja lihaliemikuutiot perään. Palottele juurekset (sipuli on myös juures) haluamallasi tavalla ja lisää ne kattilaan. Lisää myös maustepippurit. Nyt laita kattila liedelle ja tehot täysille. Soppa ehtii ehkäpä juuri kiehahtaa kun kuorit ja paloittelet perunat. Lisää ne kattilaan. Lisää myös chili, ketsuppi ja aromisuola. Tässävaiheessa kannattaa ehkä hieman pienentää hellan tehoa. Rentoudu 10min. Pursottele siskonmakkara suolestansa peukalonpäänkokoisiksi kimpaleiksi kattilaan. Odota hetki ja tarkista liemen maku. Lisää mitäs tykkäät.. Improvisoi..
Soppa on valmis kun perunan reunat alkavat pyöristyä.
Jos ei tämä resepti tehoa niin paras ehkä kuitenkin on sitten hankkiutua hoitoon =)
Juuson Maksamässy
- Paketti pekonia
- Paketti perinteistä maksalaatikkoa (itse käytän saarioisten)
Paista pekoni sopivaksi. Lisää sekaan maksalaatikko, paista ja jätä mässy hautuumaan miedolle liekille hetkoseksi. Syö puolukkahillon kera.
-
500g Spagettia
2 Pakettia pekonia
3-4 kananmunan keltuaista
2d ruokakermaa
Keitä spagetit. Paista pekonit pannulla omassa rasvassa. Sekoita keskenään keltuaiset ja ruokakerma, voit lisätä mausteita joukkoon oman maun mukaan. Kaada vedet spagetista pois jonka jälkeen kaadat spagetit pannulle pekonin sekaan. Kaada sekoitettu ruokakerma/keltuaisseos mukaan. Paista pannulla kunnes "kerma" alkaa muuttua harmaaksi.
Ai sitä makuelämystä! :D
-
Possupakki
Jahas, aika taas tehdä pientä murkinaa. Tälläkertaa possua.
1 uunivuoka
8 dl vettä
1-2 lihaliemikuutiota
3 kyljystä (mieluiten marinoimatonta tai suosittelen possun pesua ennen käyttöä)
2-3 porkkanaa
1 iso sipuli
~10 valkosipulin kynttä
2 dl kermaa
mausteita erilaisia kuten
suolaa
pippurisekotusta
jne
jne
EI grillimaustetta!!!!1
Sekoita lihaliemikuutiot keitettyyn veteen. Pese pahanmakuinen maridani kyljyksistä. Laita kyljykset vuokaan. Tee mieleisesi maustesekoitus kuppiin ja hiero se lihan pintaan. Pilko porkkana, sipuli ja valkosipuli siivuiksi. Asettele rehut lihan väleihin, päälle ja pohjalle. Kaada lihaliemi vuokaan siten että lihat juuri peittyvät. Uuniin 180 astetta ja noin 40 min. Lisää vuokaan kerma, jos haluat kastikkeesta paksumpaa niin pyöräytä kerman sekaan vaikka maizena jauhoa. Uuniin vielä noin 20 minuutiksi.
Possun kanssa sopii syödä vaikka aurajuustoperunamuussia.
Kuori ~10 perunaa ja keitä paloina. Kaada vesi pois ja survo perunat. Lisää sekaan pala aurajuustoa, kermaa, maitoa, suolaa ja voita.
Maista niin muistat!!!
-
Kädettömän Kokin Wokki
Meille hieman vähemmän Cookingia specanneille sarjassamme iisipiisi:
1 pussi wok-pakastevihanneksia (esmes. Chinese-versio)
300 g jauhelihaa
Annetaan jauhelihan sulaa tarpeeksi ja länttäistään se pannulle, sitten kun arpoo ajan sopivaksi, vihannekset perään, ja sekoitellaan. Jotain vajaa 10 minuuttia paistamista (kunnes ylimääräiset nesteet on kiehuneet pois) ja lautaselle. Tosta saa joko yhden aterian jos meinaa syödä kunnolla tai kaks ateriaa jos on "dieetillä". Huom: ei lisukkeita, niistä on liikaa vaivaa. Täähän o melekeen Atkins-kelpoinenkin!
Maustaa saa oman maun mukaan.
-
GM:n helvetillinen whinespagettisoossi
Tarvikkeet:
500g naudan (paisti)jauhelihaa
2 isoa sipulia
1 prk chilitomaattimurskaa
1 prk Pirkka/whatever jalapenoja (n.200g)
1 kpl habanero
paljon mustapippuria
puoli tlk suolaa
puolikas aurajuustopala/auramurupussillinen
Ruskista liha pannulla ja pistä liikaa mustapippuria. Samalla kun liha porisee pilko sipulit, ja heitä sekaan. Anna olla pari minuuttia ja tyrkkää murskat, habanerot, suola ja jalapenot sekaan. Lisää vettä makusi mukaan, ei kuitenkaan enempää kun 0.5-1.5dl. Sekoita hetki, ja kun taas porisee, lisää aurajuusto. Anna porista kunnes seos on mielestäsi oikeanlainen spagettikastikkeeksi.. jotkut tykkää vetisestä jotkut kiinteämmästä :)
Älä unohda keittää spagettia. Jämäsoossit jääkaappiin ja vaikka esim ruispalan päälle iltapalaksi, naminami! Niin, ja varovaisena habaneron kanssa, ettei erinäisia ruumiinosia kihelmöi.
-
Laiskimuksen Makaroonilaatikko
- 400g makarooneja
- 400g jauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 6dl maitoa
- 1 sipuli
- juustoraastetta
Ruskista jauheliha ja sipuli. Keitä makaroonit. Laita puolet makarooneista voidellun vuoan pohjalle, sitten jauheliha ja päälle loput makaroonit. Vatkaa munat ( kananmunat :wink: ) ja maito. Kaada munamaito vuokaan. Lopuksi vielä kaiken päälle juustoraastetta. Mausteita saa laittaa maun mukaan milloin vain. Uuni 200 astetta ja paistua tunti
-
Tein tämmösen random darrawokin tuossa josta tulikin yllättävän hyvää.
Antsan Angstinen Aamuwok
Tarvitaan seuraavia:
450g kanasuikaleita (tällä kertaa hunajamarinadissa)
Jasmiiniriisiä (sopivasti, ehkä vähän liikaa)
Puoli purkkia Sweet'n souria (ei mitään unclebents-skeidaa)
2-5 pientä punaista chiliä (oisko ollu vahvuudeltaan 8 )
Puolikas lime (muista syödä toinen puolikas ja näyttää tältä IRL: o.0)
Ropauksellinen makeaa chilikastiketta.
Purkki ananaslohkoja. (juo huolellisesti puolet mehusta)
Paista kanat wokissa.
Keitä riisit.
Heitä kanoihin ripaus curryä ja ropaus pippuria.
Kaada riisit wokkiin, sekoita.
Lisää loput sälät.
Hauduta n 15min miedolla lämmöllä.
Syö raivokkaasti.
Kiitä Herraa ruuasta.
-
Migronin Muffinssit
- 6 kananmunaa
- 1dl vehnäleseitä
- suolaa
- kinkkusuikaleita TAI
- pepperonisuikaleita TAI
- mitä vaan suikaleita tai jauhelihaa
- sinihomejuustoa
- juustoraastetta
Sekoitetaan suola, kananmunat ja leseet. Haetaan sitä ennen kaupasta semmoinen kiva 12 muffinssin uunivuoka jos ei ennestään moista omista, paperikuppien kanssa läträäminen on perseestä. Jaetaan lesemunamössö tasan kupposten kesken, ripotellaan päälle lihaisa täyte, sinihomejuusto, mausteista maun mukaan chiliä yms sekä päälle reilusti juustoraastetta (emmental tai polar)
Paiskataan pätsiin 225C noin vartiksi. Annetaan jäähtyä. Vedellään lärviin ja tehdään toinen satsi.
-
Naaman Kanakastike
n. 500 grammaa hunajamarinoituja kanasuikaleita
1 paprika
1 sipuli
herkkusieniä
1 pkt pekonia
1 prk creme bonjourin cuisine valkosipuli/yrtti zydeemi
6 dl kermaa
soijaa
jasmin riisiä
Sipuli, paprika, herkkusienet ja pekoni paloiks ja pannulle, ruskista ne ja heitä kattilaan missä on kerma ja creme bonjouri. Tän jälkeen paista kanat pannulla ja heitä kans kattilaan muitten sörrseleitten joukkoon. Lisää curryä reilusti, vähä suolaa, grillimaustetta vähäsen valkosipulijauhetta ja jonkun verran soijaa oman maun mukaan. Hauduta kastiketta about20-30 minsaa miedolla lämmöllä vaikka kolmosella. Keitä riisit ja ei muuta ku hammimaan.
kastiketta voi kans suurustaa vaikka tekemällä jauhoista ja vedestä paistinpannulla pienen mössön jos ymmärrätte mitä tarkotan :)
-
ylihelepot kermapotut
500g perunasipulisuikaleita
5dl kuohukermaa
suolaa
2-3 valkosipulinkynttä
(muita mausteita maun mukaan)
uuni päälle, 225-250 astetta.
perunat hetkeksi (n. 5min) vuokaan kuivahtamaan uuniin.
ota pottuvuoka pois uunista,lisää suola ja murskatut valkosipulinkynnet (+muut maunmukaiset mausteet) ja kerma, sekoittele, laita folio / kansi päälle ja takas uuniin.
n. 45min kuluttua ota folio / kansi pois vuoan päältä, jatka kypsennystä kunnes pinta on saanut sopivasti väriä, eli about 15min.
ota pois uunista, anna jäähtyä hetki, syö.
kelpaa lisukkeeksi melkein mille vaan.
edit: ainiin. tämä annos riittää kahdelle isonälkäselle.
-
QQ JOULUSIMAPPI
2 purkkia colemans sinappijauhoa (peltipurkki 100g)
4 dl kermoo
3 dl sokerii
4 munaa
4-5 rkl omenahunaja viinietikkaa
1 pikkupullo konjakkia tai 4-5 rkl
*laita kaikki muut paitti konjakki vaikkapa tehariin ja surauta aineet tasaiseksi liejuksi
* Lieju kattilaan ja hella kolmoselle ja alota vatkaaminen
* vatkaa liejua kunnes se on kiehunu 2min
* anna liejun jäähtyä tovi, lisää konjakki ja eiku purkkiin
* itse annoin sinapin "tekeytyä" 1pv jääkaapissa
Tästä reseptistä sain sellasta palautetta, että on parasta sinappia ever!!!
-
Pierettävä Papupata
- Jauhelihaa 250-500g
- Riisiä (tummaa pitkäjyväistä da good)
- Purkki ruskeita papuja
- Sipulia, valkosipulia
- Chiliä ja muita mausteita
Ruskistetaan jauhelihat ja sipuli, jauheliha on parasta maustaa tässä vaiheessa suolalla ja pippureilla. Laitetaan kypsät jauhetut eläimet hetkeksi sivuun ja lorautetaan pannulle pari ruokalusikallista oliiviiöljyä tai jotain muuta rasvaisaa lientä jossa paahdetaan riisi (2 dl riittänee).
Riisin kärvennettyä riittävästi (hieman ruskeahkon sävyjä riisin pinnassa) viskataan riisi, jauhelihasipuliseos, pavut purkista und mausteet kasariin jonne lorautetaan perään 4-5 dl vettä. Kiehautetaan ja laitetaan kansi päälle, sopivasti miedolla lämmöllä että keitos juuri ja juuri kiehuu - siihen asti että vesi on mystisesti kadonnut.
Jäähdytellään pari astetta ja eikun popsimaan .. pieretys alkaa noin 3-4 tunnin kuluttua aterioinnista, varo sattumia!
-
Pasta Thorgenese
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- valmis tomaattikastike (Bertolli esim.) tai paseerattua (tehosekoittimella möyhittyä) tomaattisoosia (2-3 dl)
- ½ dl punaviiniä (katto Alkossa hyllynreunassa semmonen missä on spagetin kuva)
- jauhelihamaustetta
- grillaus ja yleismaustetta
- chiliuutetta (sitä hoteinta shittiä eikä mitään pilttiä)
- mustapippuria
- lihaliemikuutio
- 0-n valkosipulinkynttä (4-5 suositus)
- 3 peukalon vahvuutta no. 5 spagettia
- Arlan pastajuustoraastetta (tai mitä kaapissa löytyykään jos ei hifistely kiinnosta)
1. Ruskista jauheliha ja lisää sipulisilppu aika pian perään. Paras on kasari (korkeareunainen pannu) tai 5l kattila jossa pohjalla 2 rkl oliiviöljyä (tai rypsi whatever)
2. Mausta yleismausteilla (1 tl kumpaakin) ja rouhi pippuria kunnolla sekaan
3. Lisää tomaattikastikepurkki ja purista sipulin kynnet kun jauhelihasta on hävinnyt kaikki punainen väri
4. Hauduta n. 5 minuuttia ja lisää punaviini sekä liemikuutio. Juo punaviiniä mutta jätä pari lasia ruokailua varten. Muija voi juoda vaikka vettä.
5. Laita spagetti kiehumaan
6. Spagetin kiehuessa tarkista mausteet ja lisää chiliuutetta maun mukaan
7. Kun spagetti on valmis (maista yhtä ja totea ettei ole liian kovaa), on spagettikastikekin valmis.
Sitten vaan lautaselle ja kunnolla juustoraastetta päälle.
HOX! Suolaa ei kannata lisätä ruoanlaiton aikana, sillä lihaliemikuutiossa on aika paljon sitä.
-
Vitun rasvaset tortellinit
2 pakettia tuorepasta tortellineja
purkki kunnon kermaa
iso pala parmesania (ei valmiiksi raastettua) (jos haluaa oikeen fiilistellä, niin lisäksi voi ottaa muitakin juustoja mm. gorgonzola toimii)
jauhettua mustapippuria, hilusti voita
uunivuoka
raastin
uuni o__O
Lämmitä uuni pariin sataan.
Keitä tortellinit ja laita voilla sivellyyn vuokaan.
Ota pieni kattila ja kaada kerma sinne. Lämmitä miedolla lämmöllä. Lisää paljon raastettua paremsaania (ja mahdolliset muut juustot). Lämmitä jatkuvasti sekoittaen, niin että juusto sulaa kermaan, mutta kuitenkin niin ettei seos ihan ala kiehua.
Kun juustot sulaneet täysin kermaan, niin kaada seos vuokaan tortelliinien päälle. Vielä kevyet parmesaanit päälle ja tunge vuoka uuniin.
n.20min uunissa (tsekkaile, ettei pala päältä), uunista pois, lisää parmesaania päälle ja slurps!
Toimii.[/b]
-
Kana Quesadilla
6-8 kpl isoja tortilloja (parillinen määrä)
~500g broilerin rintafilettä (paloina tai kokonaisina)
~100g mozarella raastetta
~100g cheddar raastetta
1 sipuli
1-2 paprikaa
purkki valmissalsaa (tai tee itse jos osaat)
1. paloitellaan broilerin rintafile pienehköiksi palasiksi
2. Paistetaan broilerin rintafile kypsäksi kuivalla teflon pannulla, maustetaan hiukan rouhitulla mustapippurilla, chilillä ja (yrtti)suolalla.
3. paloitellaan sipuli ja paprika varsin pieneksi silpuksi
4. paistetaan sipuli ja paprika pannulla ripauksessa (oliivi)öljyä
5. otetaan 1kpl tortilla
6. laitetaan tortillan päälle juustoa
7. laitetaan tortillan päälle "sopivasti" kanaa + sipulipaprika paistosta
8. laitetaan kanasipulipaprikapaistoksen päälle juustoa
9. asetetaan toinen tortilla paketin päälle
10. paistetaan tortilla-kana-tortilla pakettia pannulla 2-3 minuuttia per puoli (tai kunnes kullanruskea ja juusto sulanut)
11. leikellään valmis tortilla 4 osaan ('pizza slice')
12. Päälle guacamolea ja salsaa ja ranskankermaa, syödään sellaisenaan tai nachojen kera.
Huom, älä ylitäytä tortillaa, tarkoitus on pystyä syömään neljänneksiin leikatut palaset käsin.
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/Quesadilla.jpg)
Simppeli guacamole resepti
4-6 kpl avokadoja (kypsiä = pehmeitä)
Tabascoa
2 limeä
valkosipulisuolaa
1. halkaistaan avokadot ja poistetaan kivi
2. kaavitaan avokadojen liha kuorista pois ja laitetaan korkeareunaiseen astiaan
3. survotaan avokadojen liha pehmeäksi mössöksi, ei kuitenkaan tehosekoittimella ihan liemeksi
4. lisätään 2 limen mehu seokseen
5. lisätään reiluhkosti valkosipulisuolaa
6. maustetaan tabascolla sopivan tuliseksi
-
Kanakeitto ála curry ynnä kaverit
Juuri tuli testattua ja maittavaa tuli:
- 300/400g Hunajamarinoitua kanafilesuikaletta
- 1 sipuli
- 3-4 valkosipulin kynttä
- 1-2 ruokalusikallista curryä, maun mukaan ja kuin tulista olet onnistunut hankkimaan.
- 1.5l vettä
- 2 koprallista riisiä (Jaa-a, olisko toi 2dl esmes)
- 1 pss keittojuureksia, mistä vaan tykkää
- pippuria, suolaa kanaliemikuutioita (tai kanafondia) maun mukaan.
- 1/3-1/2 pakettia vahvasti maustettua sulatejuustoa
- 1 purkki Flora Ruoka tjsp, kovat pojat laittaa ihan kermaa.
Ruskista kanat, lisää lohkottu sipuli ja hienonnettu valkosipuli ja curry. Kärryytä kunnes naapurit häiriintyy, tai kuullota sipulit kumpi ennemmin tulee.
Lisää vesi, ja anna kiehua. Mausta pippurille jne, tarkistele makua.
Nakkaa riisit sekaan, ja anna kiehua.
Keittojuureksetkin jossain vaiheessa sekaan kun tuntuu hyvältä.
Sitten kun alkaa olla keitto jo kypsää, nakkaa sekaan sulatejuusto ja kermankorvikkeet.
Anna kiehua hiljalleen, sekoittele välillä että sulatejuusto tajuaa sulaa.
Veden ja sulatejuuston määrällä saa hyvin passailtua keiton koostiksen, ja tietty maun.
Ittelle riittää toi kolmannespaketti sitä juustoa, mutta jotkut laittaa jopa kokonaan sen.
Tulee aikas tujanderia :)
Parhaillaan keitto on juuri kuumana, nautitaan yleensä kalsarit jalassa hurjasti hikoillen...
-
JALO JOULUSINAPPI
2 dl colemans sinappijauhoa
2 dl kermaa (aitoa tavaraa, ei mitää 7%)
1.5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl viinietikkaa
3++ rkl jaloviinaa *
- Sekoita kaikki muut ainekset paitsi jaloviina vaikka tehosekoittimessa
- Keitä kattilassa 3-5min koko ajan sekoittaen
- Vatkauksen lopussa lisää jaloviina * ja maistele, säädä makua jaloviinalla
Ja eikun suoraan kinkun päälle, pikainen jäähdytys jääkaapissa tai ulkosalla tarvittaessa
EDIT: Tein just toisen keittosatsin muuten samaa mutta lisäsin valkosipulijauhoa sekaan, aika toimiva sekoitus tämäkin.
-
Eppinin QQ Simappi tuli testattua Glengoyne -viskillä terästettynä, tuli aivan loistavaa kamaa.
Muuten sama resepti kuin Eppinin, mutta korvasin konjamiinit ja hunaja-viinietikat omilla aineksilla.
Tein sinapin Aura sinappi-jauhoon, joka osoittautui erittäin hyväksi.
Väkiviina-etikkaa 1rkl, ja reipas loraus viskiä, ehkä noin 3-4 rkl.
-
Tällä kertaa hullu keittiömestari teki safkaa vähän isommalle porukalle eli kahdelle ihmiselle.
Janottava Nakkipata
Tarvitaan:
Suuri rautapata/kasari tai ns. roomalainen pata
Lohko lanttua
2-3 Suurehkoa sipulia
5-7 Suurehkoa perunaa, (mitä isompia, sitä vähemmän kuorittavaa)
3-5 Porkkanaa
0,5-1 Kasvisliemikuutiota
1-2 Pakettia nakkeja, itse pistin kevytversiona (kts. kohta "lihominen ja perheriidat")
Kuori juurekset ja valmista pata asianmukaisesti. Pistä uuni lämpiämään 200%:-----------D asteeseen.
Laita padan pohjalle noin vajaa desi vettä, heitä juurekset sekä nakit sekaan ja mausta.
Mausteeksi:
Rosepippuria/fenkolia, jos nuo eivät hiero makunystyröitäsi niin voit käyttää myös musta-/maustepippuria. Suolaa korvaamaan murenna sekaan 0,5-1 kasvisliemikuutiota.
Sekoittele mausteet muiden settien kanssa, laita päälle muutamia nokareita voita, ja iske uuniin.
Expaa 1,5 (puoltoista) tuntia.
Ota uunista, anna levähtää 10min hellalla kansi edelleen kiinni.
(http://elite.oldskool.fi/~antsa/pics/seka/nakkihelvetti.jpg)
Nauti raejuuston kanssa. Pervoimmat pistää myös ketsuppia.
Törkeen hyvää ja helppoa safkaa, jota on helppo tehdä paljon.
Äidin pikku prinsessat voi sitten tehdä tämän pelkistä nakeista, koska kaikki muut aineksethan maistuivat oksennukselta jo ala-asteella.
-
chicken fried rice, peruskamaa
~300g kanasuikaleita
valmiiks keitettyä riisiä (thai, jasmin pop) parille hengelle
kanalientä
pari valkosipulinkynttä
vihreetä chiliä maun mukaa
thai kalakastiketta
pähkinäöljyä
pakasteherneitä
kananmuna
1) ruokalusikka pähkinäöljyä keitetyn ja jäähtyneen riisin sekaan, erottele riisit
2) pari ruokalusikkaa pähkinäöljyä wokkiin ja chili+valkosipuli sekaan
3) kana sekaan ja pari ruokalusikkaa kanalientä, kypsennä, lisää kalakastiketta pari ruokalusikkaa
4) siirrä ainekset wokin sivuille ja riko keskelle kananmuna, kypsennä
5) kun härdelli on "kuivaa", lisää riisit, paistele kunnes riisi "poksuu", jos menee liian kuivaks ni voi heittää viel öljyä vähän sekaan
6) lisää herneet
7) nauti
(http://stonebay32.com/~globe/chickenfriedrice.jpg)
sekaan sopii lime/sitruunamehu jos tulee kovin tulista muuten
-
Kalapannu
Käy kalassa, tai citymarketin matalikolla, ja hanki haluamasi kalaa setti jonka uskot mahtuvan kerralla kasaripannuun. Mulla mahtui n. 500g kalaa pannulle... vertailun vuoksi.
Hyvää settiä tulee esmes lohesta ja kuhasta.
Mikä tahansa kala käy oikeastaan, kunhan se on fileenä nahkan kanssa.
Muuta kivaa:
- 2 keskikokoista sipulia, esim yks normi ja yks punasipuli
- 3-4 valkosipulin kynttä
- herkkusieniä paloina/lohkoina n. 100g
- katkarapuja n. 100g
- valkopippuria, mustapippuria ja suolaa
- Creme Bonjour (pippuri tai yrtti)
Teh magic:
Kuullota sipulit haluamassasi koostumuksessa, voita pannulle vähän alotukseen niin saa kivasti väriä. nosta sipulit sivuun hetkeksi.
Paloittele kalat n. 2 tuuman slaisseiksi ja sovittele pannulle sopuisaan järjestykseen nahkapuoli alaspäin. Edelleen pidettävä huoli että on voita pannulla :)
Mausta pippureilla ja suolalla, reipas pyöräytys kaikkien kalapalojen päälle.
Paista kalapaloja muutama minuutti, eli kunnes kalat on about "medium"
(lohessa tämän huomaa esim siitä, että sen väri muuttuu punaisesta pinkiksi, mutta ei hajoa käsiin)
Nakkaa sekaan sipulisotku, herkkusienet, katkikset ja Creme Bonjouri.
Pudota lämpöjä reilusti, kunnes setti kuplii hiljakseen. Älä polta!
Anna hautua kannen alla (Kasarittomat käyttäköön foliota kantena) vielä n. 10min.
Älä hämmennä kaloja rikki.
Keitä Basmati tai Thaikkuriisi kaveriksi, ja nauti.
Ja jos tässä ei ollut tarpeeksi rasvaa joillekin, niin nakkaa vielä kermapurkki kaveriksi pannulle...
-
Rexxar's Sekrit Mangled Chicken
Kanasta tulee aina herkkuruokaa joten jostain perusreseptistä sävelsin oman versioni. Koska olen niin joviaali kaveri, jaan tämän herkkuruuan reseptin eliteillekin.
Ainekset:
- Kanan tai muun siipielukan suikalelihaa, maustamaton
- Koskenlaskija sulatejuustoa pkt, maku valinnan mukaan
- 2-4 isoa sipulia + 1 punasipuli
- Kermaa (aitoa tawaraa, ei mitää valkoista vettä)
- Juustoraastetta, aurajuustoa
- Iso mötikkä parsakaalia
- Iso mötikkä kukkakaalia
- Vitusti kaikenlaisia mausteita incl. chili & co
- Vihreää tai punaista currytahnaa
Valmistus:
Sulatetaan köntti currytahnaa oliiviöljyyn kuumalla pannulla ja paistetaan kanat kevyesti pannulla jotta että pinta on ruskistunut sopivasti..
Leikataan sipulit noin pikkurillin (mikronin pikkurilli = scorpion peukalo) kynnen kokoisiksi suikaleiksi ja asetellaan uunivuoan pohjalle.
Sipulisängyn päälle asetellaan hellästi kanasuikaleet (sekoittamatta näitä layereita) ja kanasilpun päälle sitten ohuita siivuja Koskenlaskijasta, koko paketillinen. Tässä vaiheessa kylvetään myös mausteita.
Leikellään parsa/kukka khaalista kannat veke ja täytetään näillä vuoka. Kaalin päälle (ja alle) reilusti aurajuustoa. Koko kerrostuman päälle reilusti juustoa ja lopuksi kaadetaan koko settiin kerma. Maustamista sopivasti joka välissä.
Koko setti uuniin, 185C 50min, 60min jos kaalit olivat pakasteita.
Loppukevennyksenä pieni runo
<Leni> I like children, yes I do
<Leni> Grilled, broiled, in a stew
-
Super-eaz kanapasta:
- n. 400g broiler suikaleita
- 2 isoa sipulia
- 7 dl vettä
- 2 liemikuutiota
- 150g aurajuustoa (korvaavana vaikka creme bonjuur)
- 1/2 tl mustapippurijauhetta
- n. 250g kuviopastaa
- purkki ruokacremeä / kermaa
Paista broilerit ja heitä kaikki ainekset vuokaan sekasin. Tunti 200 astetta uunissa, 10 minsaa vetäytyminen hellalla. Helppoa, nopeaa, hyvää.
HUOM! Pastaa ei tarvi keittää. Tätä sapuskaa voi valmistaa (koestettu) kerralla myös kertakäyttö foliovuo'illa isomman panoksen. Normi uuni vetää (koestettu) 7x "pitkä kapea" mallisia korkeita vuokia.
"Koko-joukkueelle"-panokseen:
4 x ainekset
10 kpl pitkiä isompia kertaköyttöfoliovuokia
-
Helpoin-ikinä yllätysvuoka
- 1 kilo perunasipulisekoitus
- 1 prk ruokakermaa
- Mustapippuria, suolaa
- Nakkeja / makkaraa / broileria / ryynimakkaraa / paloteluja nugetteja / lihapullia / japanilaista vuorihärkää palasina / mitä vaan
Lyö kaikki ainekset vuokaan, 200 astetta 40 min @ auscwitchsz, syö.
Ryynimakkara on todella toimiva tuossa, mutta kuori ne maggarat ennenkuin viipaloit ne palasiksi. HK Blå on myös voittajan valinta.
Halvin ja helpoin.
Mikron Edit : Lisäksi juustoraastetta (sekaan ja hieman päälle) ja aurajuustoa
-
Iloisen neegerin banaanibroileri:
- Marinoitua broilerin rintafilettä suikaleina about 500g. Valkosipulimarinoitu sopii tähän mainiosti.
- Kalkkunan filee -leikettä n. 200g (suikaloidaan)
- Herkkusieniviipaleita 1tlk
- 3-4 Banaania (sipellään siivuiksi)
- Kermaa 2dl
- Mustapippuria, rakuunaa, valkosipulijauhetta maun mukaan
Ruskista broileri. Lado uuninkestävään vuokaan kerroksittain banaanisiivut, broileri, herkkusienet, ja päälle kalkkunaleike suikaloituna. Mausta mustapippurilla ja rakuunalla (pippuri se tärkeämpi, rakuuna kulinaareille) ja valkozipulaa maun mukaan. Liruttele kerma koko roskan päälle, pro-kokki vatkaa kerman vaahdoksi, ja levittää vaahtona vuoan päälle, jolloin tekee suuremman vaikutuksen sivustaseuraajiin.
Kypsennä n. 1/2 tuntia 200 asteessa. Nauti riisin kera. Yllättävän toimiva afrikka-bambaata.
-
Laihduttajan lohikeitto
Matsqt:
Liemi:
- Kylkiruotoja
- Selkäruotoja
- Porkkanaa
- Laakerinlehtiä
- Sipulia
- Valkopippuria myllystä
- Suolaa myllystä
Soppa:
- Perunaa
- Lohen filee
- Punaista maitoa
- Voita
- Puntti tai pari tilliä
Kalaliemen valmistus:
Sipaise ruodot isoon kattilaan, perään kasvikset ja mausteet. Lisää vettä kohtuullisen paljon. Keitä rauhassa kasaan ja anna maun tiivistyä. Projekti on pitkä mutta palkitseva. Varaa hyvä valkoviini odottelua varten.
Lopuksi siivilöi (huolellisesti) liemi toiseen astiaan.
Itse keitto:
Iske noin puoli pakettia voita kattilaan sulamaan, älä vaan ruskista. Lohkotut perunat perään ja pyörittele ne huolellisesti voissa, älä vieläkään ruskista. Lisää kalaliemi ja keitä potut siinä.
Kun perunat ovat juurikin kypsiä lisää ruodottomat lohikuutiot ja tilli kattilaan. Laske kymmeneen. Perään maitoa niin paljon että keiton koostumus miellyttää makuasi. Tarkista maku. Koristele vielä lopuksi reilusti tillillä.
Kyytipojaksi voisin suositella esim:
Dopff Riesling Grand Cru Schoenenbourg (alko 550157)
Tai saman talon Dopff Riesling Réserve (007561)
Kokeilunhaluisille viinilehden hehkuttama (saattoi olla jopa vuoden valkoviini):
Yalumba Y Series Riesling (580607)
Lisäksi Itävallan mainiot ja hapokkaat Rieslingit sopivat aivan loistavasti.
Viinissä pitää imo olla hapokkuutta vastaamaan ruoan kevyttä rasvaisuutta.
Ja vielä lohesta:
Jossei kiinnosta maksaa ruodottomasta lohesta itseään kipeäksi osta siihen asti käsitelty kala josta on kylkiruodot poistettu (standard issue filee).
Sipaisen veitsellä edesmenneen selkäruodon kohdilta suuntaan pää -> pyrstö, näin selän keskiosan pystysuunnan ruodot tulevat hyvin esiin. Tämän jälkeen ruodot pois hyvillä pinseteillä (kalapinsettejä on ihan kaupoissa myynnissä).
Ihan viimeiseksi nahka pois, apuna hyvä olla todella terävä veitsi ja piikki. Avita niskasta nahka liikkeelle ja siitä sitten varovasti vetäen kohti pyrstöä.
Kannattaa kokeilla, ainakin jos suvussa ei yleisesti esiinny sydän- ja verisuonitauteja.
-
Helpoin ja maukkain lihapullataikina ever:
- 400-500g jauhelihaa (PAISTI)
- 1 prk kermaviiliä
- 1 pss sipulikeittoaines
Sotke kermaviili ja sibulakeittoainespussi kulhossa. Anna turvota 10 min. Sotke jauheliha joukkoon. Pyörittele lihapullia, uuniin 12-15 min 225 asteessa.
Tosta panoksesta tulee tasan 1 pellilinen lihapulleroita. Ja ovat oikeasti pirun hyvän makusia, voittaa ne korppujauhoviritykset 6-2.
Samalla vaivalla voi tehdä isommankin satsin, mutta yli kilon jauhelihaknöölin veivaamiseksi kerralla tarvitaan iso kulho.
-
Jokainen osaa paistaa pihvit ja potut.. mutta tässä superhyvä kermainen sienikastike, sopii erityisesti porsaanlihan tai karitsan sisäfileen kanssa.
Siitakesienikastike kahdelle
----------------------------
150g kirnuvoita
1kpl shalottisipuli (tai kaksi pientä)
100g siitakesieniä
1rkl vasikanfondia
1rkl vehnäjauhoja
1tl sokeria
3dl kuohukermaa
1varsi rosmariinia
Sulata leveäpohjaisessa kattilassa voi, lisää joukkoon oikein pieneksi palasiksi pilkottu shalottisipuli.
Kuullota sipulia hetki, lisää pilkotut sienet, kuullota. lisää vasikanfondia, sekoita. Lisää kuumaan soosiin vehnäjauho. Sekoita voimakkaasti (tässä vaiheessa soosi on syytä olla kuumaa jotta vehnäjauho ei paakkuuntuisi).
lisää 2dl kermaa ja sokeri, sekoita voimakkaasti. lisää joukkoon rosmariinin varsi
keitä seosta miedolla lämmöllä tunteroinen, jos/kun seos muuttuu jäykäksi, lisäile kermaa. Poista rosmariinin varsi ennen tarjoilua.
Muista maistaa välissä!
-
Ja tässä kastike tummalle lihalle, sopii erityisesti naudan ja hirvenlihan kanssa.
Kaikenkukkuraksi tämä on superhelppo ja helvetin hyvää :)
Punaviinikastike kahdelle
-------------------------
2dl Portin Demi Glace punaviinikastikepohja (1purkki)
5kpl sokeripaloja (tai maun mukaan)
20gr kirnuvoita
1-2tl mustaherukkahyytelöä
1dl vettä
lisää kastikepohja, vesi ja sokerit kattilaan ja keitä puoleen. Lisää mustaherikkahyytelö, sekoita.
Keitä kunnes maku ja kastikkeen jäykkyys on mieluisasi (n. 30min miedolla lämmöllä).
Itse teen yleensä sisäfileille jäykempänä (jätän veden kokonana pois) ja paisteille hieman notkeampana.
Lopussa vatkaa "sakat" tasaiseksi, lisää voi ja sekoita.
Älä hätkähdä kastikkeen voimakasta makua tekovaiheessa, loppuvaiheessa voi taittaa makua ja kastikkeesta tulee täydellinen.
Tämä on hyvä peruskastike, jota voi modifioida mielensä mukaan (korvaa vesi punaviinillä, kuullota pohjalle shalottisipula jne jne)
-
Ja vielä yksi vinkki, tuhotkaa keittiön kaapeistanne nuo X-liemikuutiot. Korvatkaa esim lihaliemikuutiot portin demi-glace kastikepohjalla.. tai ostakaa valmista lihalientä/kanalientä jne jne,
Tuossa kastikepohjassa on yleensä päiväystä puoleksivuodeksi eteenpäin ja ne on sopivassa 2dl purkissa - itse suosin näitä. Jos mietittä mistä niitä löytyy.. niin Oululaisissa marketeissa ne on sijoitettu lihapakkaushyllyille.. oletan että näin muuallakin.
Ei kannata pilata ruokaa laittamalla sinne semmosta mitä ette sellaisenaan söisi muutenkaan :)
-
Kiirastulen kananmunat
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
3 valkosipulinkynttä
suolaa, sokeria, mustapippuria
6 kananmunaa
Tee tomaattikastike paistinpannulla, murskaa valkosipulinkynnet veitsellä, heitä sekaan ja viskaa pois lopussa. Mausta ja anna sakeoitua 10-15 min. Tee lusikalla kastikkeeseen koloja joihin kananmunat sujahtavat mukavasti. Anna kypsyä kannen alla 5 min ja sitten syömään.
-
Recipe: Sika-Nuudelipannu (cooking 300)
Neljän annoksen valmistamiseen tarvitset:
Kohtuullisen suurivetoisen wokin
250g nuudeleita, (esim. Blue Dragon medium egg noodles)
4 valkosipulinkynttä, (tai kokonaisen kynnettömän)
1dl rypsiöljyä
400g marinoimattomia porsaansuikaleita
1tlk herkkusieniä, kokonaisia 400/230g prk
1 suurehko sipuli
1 punainen paprika
valitsemaasi chiliä, sopivasti, n. 1 tl jos käytät kaupan jauhetta
Kastike:
3rkl soijaa
3/4dl makeaa chilikastiketta
1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita se öljyn kanssa kipossa. Kaada öljy possunsuikaleiden päälle, sekoita, ja anna marinoitua tovi (15min~). Valuta herkkusienistä liemi, pilko paprika ja sipuli kohtuullisen pieneksi pilpuksi.
Sekoita kastike-eineet omaan kippoonsa.
2. Laita nuudelit kiehuvaan veteen, keitä n. 3-5min rauhallisesti. Valuta nuudelit lävikössä.
3. Valuta porsas lävikössä enimmästä öljystä. Eläimen kärsiessä, lämmitä wokki kuumaksi.
(http://elite.oldskool.fi/~antsa/possupakki.jpg)
4. Ruskista eläintä rauhallisesti, ruskistamisen loppuvaiheessa lisää kasvikset ja mausta chilillä.
Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
5. Lisää nuudelit ja kastike, sekoita.
Paista kunnes nuudelit saavat väriä, autenttinen maku syntyy kun nuudelit ovat hieman rapsakoita.
Vinkki: nuudelin ei kannata valua/jäähtyä liikaa, sekoittamisesta tulee perin vittumaista mikäli nuudeli pääsee jämähtämään.
-
Tarvit:
- Riisiä (Jasmiini riisä esim.)
- 400g or so suikaloitua kanaa (voi olla marinoitu jossain myös, ei väliä)
- Thaimaalaista kalakastiketta (enimmäkseen anjovisöljyä)
- Kookoskermaa (purkki tai säilyke, kumpiki menee)
- Bambun versoja (säilyke)
- Thaimaalaista punacurry tahnaa (kaeng phet). Tätä saa stadista esim. Hämeentieltä Vi Voan shopista. 100g setti tätä on hyvä per ruoka.
- Kaffir limetin kuivattuja lehtiä (hämeentieltä tai hyvästä maustehyllystä, esim. Kampin KKK-supermarketissa on ollu)
Riisi:
1. Pese/huuhtele se hyvin (parikin kertaa)
2. Suolaa sekaan
3. Älä keitä puuroksi asti, mielummin vähempi ku enempi. Ja mielummin höyrytä (jos on vehkeet) kuin keität.
Safka:
1. Ensin kalakastikkeet paistinpannuun pohjaöljyksi. Teelusikallinen or so riittää pitkin pannua.
2. Kalakastikkeen päälle kookoskermat
3. Kuumentelee ja sekottelee sitä siinä kunnes kookoskerma vähän kuplii ja öljy saattaa nousta pinnalle. Älä kiehauta/keitä sitä.
4. Sekaan punacurry tahnat, kaikki 100g. Jos haluaa hifistellä niin currytahnaa voi toisessa pannussa ruskistaa ensin niin että se muuttuu punaisesta ruskehtavaksi (paista sitä pannulla parit minuutit), tämä tuo siitä vielä enempi makua irti.
5. Sekoittele currytahna ja kookosmaito täysin sekaisin niin ettei missään näy enää pientä nokaretta isompaa kasaa tahnaa.
6. Kanat raakana sekaan mössöön. Paista kanat kypsäksi curry-kookos mössön seassa.
7. Bambumversot sekä Kaffir limetin lehdet sekaan
8. Paistele enää pieni hetki, sen verta että bambumversot lämpiää ja kuivatut Kaffir lehdet imee vähän kosteutta. Ei ylikypsennetä.
==
Valmista mättöä. Lautaselle puolet riisiä ja toinen puoli suoraan pannulta tavaraa täyteen. Jos pistit täydet 100g currytahnaa sekaan niin saattaa olla ensikertalaiselle himpun tulista, 50g:llä voi kokeilla myös. HC versio tästä on 200g thaimaalaista "country curry" currytahnaa joka on aika tummanpunasta tulisinta shittiä mitä löytyy.
Juomaksi esim. Hämeentien Vi Voanista saatavaa Guava -mehua. Hanskaa hyvin tulisuuden jos alkaa liikaa polttelemaan.
Kaffir lehtien tilalla voi käyttää intialaisia currylehtiä jos ei muuta löydy. Laakerinlehtiäkin ehkä vois käyttää. Bambunversojen tilalla voi käyttää vaikka herne-maissi-paprikaa jossei muuta keksi. Babumversojen tilalle voi pistää myös pieniä thaimaalaisia munakoisoja lohkoiksi leikattuna, mut sit ei olla enää kovin lähellä autenttista Panang Kai -ruokaa kyl.
-
Tekaisin tuossa ensimmäisen kerran Beef Jerkyä ja onnistui täydellisesti
http://mikron.fi/?p=4
-
Ketterä Kanapata
Le Ainekset:
- 500-1000g Kanafileitä, esim Karinniemen minuuttifileitä. 4-N kpl
(huom. marinoimattomia tai huuhtele paska marinadi veke)
- 2 parsakaalia
- 1 kukkakaali
- 1 mustapekka
- 2dl kermaa
- juustoraastetta
- aurajuustoa
- kasvisliemikuutio
- 3 isoa sipulia
- 1 valkosipuli
Le Kippo:
Joko valurautainen tai keraaminen Helvetin Hyvä ja Helvetin Iso uunipata, kannellinen.
Le Valmistus:
- Pilkotaan sipulit ja laitetaan padan pohjalle pediksi
- Murskataan kanaliemikuutio sipuleiden sekaan
- Paistetaan kanafileet pannulla nopsaan 30sek per puoli ja asetellaan sipulipedille, saa tulla monta kerrosta
- Levitellään kanafileiden päälle/väliin mustapekkaa tai jotain muuta sopivaa, esim Koskenlaskija toimii
- Mausteita oman maun mukaan, chiliä pippureita jnpp
- Pilkotaan parsat ja kukat sekaisin päälle paksuksi kerrokseksi
- Aurajuusto/juustoraaste seos gaalien päälle, ikäänkuin gratinoiden muttei kuitenkaan
- Kermat perään ja uuniin, 200C 1.5-2h.
- Otetaan uunista pois, annetaan vetäytyä kansi päällä 20 min
Le Mättäminen
- Työnnetään kamaa suuhun. Ruokajuomana kylmä maito.
- Työnnetään kama N:n tunnin kuluttua pyllystä ulos.
-
Pitänyt tunkea tää tänne jo pitemmän aikaa, joten here geos:
Spurgundin pata
Tarvitset:
Riittävästi (800g+) nauta-merkkistä lihaa, sisä/ulkopaistia tai jos haluat hifistellä niin ulkofilettä
1pkt pekonia
Kolmen litran tonkka jotain halpaa ja paskaa ranskalaista punaviiniä
Purkki tai n. 4rkl tomaattipyrettä
Hillosipuleita
Yrttejä, esim. timjamia, rosmariinia, oregania, basilikaa...
Mustapippuria
Vehnäjauhoja
2rkl härkäfondia tai 2 lihaliemikuutiota
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Silppua pekoni pieneksi silpuksi. Pilko pyhä eläin reilun kokoisiksi biiteiksi ja pyörittele palaset vehnäjauhoissa. Paista n. puolet pekonista paistinpannulla mukavan crispyksi. Siirrä palanut pekonisilppu valurauta- tms. padan pohjalle mutta jätä pannulla pekonista irronnut rasva. Seuraavaksi ruskistetaan n. puolet lihoista pekonin rasvassa kevyesti, ja siirretään ne pataan pekonin kaveriksi. Huuhtele ja kaavi pannulta pikkiriikkisen vesitilkan avulla pannuun jäänyt rasva, maku ja muu töhnä talteen ja kaada se pataan lihojen päälle. Toista prosessi loppujen pekonien ja lihojen kanssa.
Tämän jälkeen viskotaan satsin päälle pippuria, yrttejä (laiskat voivat käyttää esimerkiksi Santa Marian yrttitarhan sekoitusta), tomaattipyre, fondi/lihaliemikuutio, ruokalusikallinen tai pari hillosipuleita ja sekoitetaan. Lisätään punaviiniä niin paljon, että padassa olevat ainekset peittyvät kokonaan, sitten kansi päälle ja pata uuniin.
Annetaan muhia uunissa 2-3 tuntia, mitä enempi sen parempi. Kannattaa tarkistaa padan hyvinvointi tunnin puolentoista välein. Jos nestettä on haihtunut liikaa, lisää punaviiniä. Pata on oikeaoppista siinä vaiheessa, kun liha laadusta riippumatta murenee pelkällä haarukan tökkäisyllä.
Lisukkeena toimii esimerkiksi perunamuusi tai täysjyväriisi. Hiilarikammoiset voivat syödä ruoan sellaisenaan tai syödä lisukkeena vaikka jäisiä nauriita. Jotkut kerettiläiset tunkevat pataansa myös sieniä, mutta sieniähän ei syödä ellei niistä mene sekaisin.
Lienee itsestään selvää, että ruoanvalmistuksen aikana ja ruoan kanssa nautiskellaan ruoanlaitossa käytettävää punaviiniä. Känninen kokki on iloinen kokki.
-
Lihaisten ihanuuksien ystäville seuraavanlainen tuunattu klassikko:
Teh Guinness Pie without teh pie
Tarvitset:
1 kilo LIHAA (nautaa, jälleen paisti käy, fileillä voi hifistellä)
1-2 sipulia silputtuna
2 valkosibaleen kynttä
Öljyä ruskistamiseen
1 desi vehnäjauhoja
n. 3dl vahvaa lihalientä
400ml Guinnessia
Mausteita
Kuutioi liha ja ruskista se. Siirrä lihat hetkeksi sivuun ja ruskista sen jälkeen joko suuryrityksen tai kotikokin silppuamat sipulit ja valkosipulit öljyssä, ja lisää sirotellen desin verran vehnäjauhoja. Kypsennä sibale/jauhoseosta minuutin verran.
Tämän jälkeen kaada lihat, niistä irronnut neste, Guinness ja lihaliemi pataan jauho/sipuliseoksen kaveriksi. Mausta mustapippurilla ja halutessasi hillitysti vaikkapa Worchestershire-soossilla ja tomaattipyreellä (teelusikallisen verran molempia on passeli määrä). Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä tämän jälkeen lämpöä tai siirrä pata valmiiksi lämmitettyyn uuniin. Pata kypsyy uunissa 150 asteessa tai liedellä miedolla lämmöllä kansi päällä hauduttaen parissa tunnissa paksuksi ja mureaa lihaa sisältäväksi herkuksi. Nautitaan parhaimmillaan kuohkean perunamuusin kera, karppaasit voivat popsia mössöä vaikka sellaisenaan.
Virallisessa reseptissä piirakat muodostuvat, kun näin valmistettua lihamössöä paistetaan kananmunalla sivellyillä ja kaulituilla voitaikinalevyillä peitetyissä annoskoon kokoisissa padoissa uunissa 200 asteessa siihen asti kunnes voitaikinan pinta on kullankeltainen. Numeerinen arvio 20-30 minuuttia. Itse en juuri voitaikinan mausta perusta, joten mieluiten jätän tämän vaiheen väliin säädön, tiskin ja vitutuksen vuoksi.
Prosessi ilman taikinaepisodia on suhteellisen yksinkertainen ja lopputulos todella hyvää, mutta aikaa toki menee.
-
Kebaasi och salladsås
1-2 purkkia tomaattipyrettä
valkosipulia
sipulia
paprikaa
1 dl appelsiini/ananasmehua
½dl sitruunamehua
1 rkl sinappia
loraus etikkaa (balsami/viinietikkaa/tavallista)
yrttejä maun mukaan (Oregano)
mustapippuria
etikkaa
suolaa
Öljyä määrän mukaan. (rontti 4dl)
Tulisuus chileillä, tabascolla, etc, oman maun mukaan.
(Ite tungin Texas Pete-sååsia, kun oli lähikaupasta chilit loppu. Muy bien.)
Kasvikset pieneksi silpuksi, chilit et al, kaikki kippoon, mehut ja mausteet perään, sitten sauvasekoittimella perään ja öljy nauhana kaataen. Tai sit koko paska blenderiin ja öljy nauhana perään.
Kaada pulloon tjsp ja heittele lihan tai salaatin päälle sillon kun nälättää.
Paska alkaa lentään liukkaamin noin parin viikon kuluttua valmistuksesta. Aromit paranee, mutta käyttö omalla vastuulla.
-
Pika piiraat:
Paketti lehtitaikinalevyjä
jauhelihaa
tacomauste lihalle
salsaa
cheddarsiivuja
creme fraichea
Paista jauhis, lisää mauste
leikkaa taikinalevyt neliöiksi
levitä salsa
levitä jauheliha
peitä cheddarsiivulla
paista
voitele fraichella
ta-da!
-
Lohifisu
-yksi lötkö kirjolohifilee
-sitruunaa
-valkopippuria
(-suolaa)
-kolmio Aurajuustoa
Leväytä lohi vuokaan nahkapuoli ylöspäin ja anna sen pesiä uunissa kymmenisen minuuttia vajaassa 200 asteessa. Näin saat kätevästi ja helposti nahkan irti ja voit siirtyä puristamaan kalan päälle sitruunamehua. Voit lisäillä myös hienoisesti valkopippuria sekä suolaa, mikäli olet oikein hurja. Viimeiseksi päälle murennettava Aurajuusto nimittäin antaa sen verran suolaisuutta, ettei suolaa välttämättä tarvitse erikseen lisätä.
Lykkää uuniin, paista kypsäksi ja syö minkä kanssa lystäät. Lohi on minun mielestäni hyvää salaatin ja/tai vihannesten kanssa kaipaamatta muuta ollessaan itsessään melkoisen tuhtia tavaraa. Mutta ettehän te kasviksia kuitenkaan syö, vaan jätätte ne suosiolla pupuille.
Älkää kysykö kauanko sapiska uunissa vie, en minä koskaan kelloa katso kun ruokaa laitan.
-
PastaPullat v1
Lihapullat:
- 400g naudan paistijauheliha
- 1 iso sipuli
- .5dl korppujauhot
- 1 kananmuna
- mausteita (suola, mustapippuri, viherpippuri, basilika, tinjami)
Kastike:
- Purkki pastakastiketta (ite tykkään barillo chilistä tässä)
- vettä desi tai pari
- mausteita (*pippuri, tinjami, yms)
(tässä tyyliin ~120kcal per 100g yhteensä)
Hietä korppujauhot kulhoon ja laita päälle 1dl vettä. Odota että jauhot turpoavat.
Heitä sekaan jauheliha, silputtu sipuli, kananmuna ja mausteet, vatkaa taikinaksi.
Tee taikinasta 10kpl pullia ja laita laakeaan uunivuokaan.
Sekoita pastakastike, vesi ja lisämausteet ja kaada vuokaan lihapullien päälle.
Uunissa ~ 30-40min @ ~200c.
Tarjoile pastan/salaatin kanssa)
-
Krankenstein's Sweet Inferno Jerky
Ainesosat:
Nautaa kimpaleena, mieluiten paistia n. 1-2kg (Ulkopaisti käy hyvin mutta vältä vähärasvaista sisäfilettä)
Marinadiin:
-Tölkki Teriyaki-kastiketta
-Rouhittua tai hienonnettua mustapippuria
-Nestesavua 2tl (saa mm. täältä (http://www.behnfords.fi/stubbs-hickory-liquid-smoke-148ml-p-1047.html))
-Blair's After Death 1rkl (tai vähemmän/enemmän maun mukaan)
-suolaa 1tl
-sokeria 2rkl
-tuoretta valkosipulia 1-N kynttä
Tarvikkeet:
-cocktail tikkuja riittävästi (jos olet innovatiivinen niin ei ole pakko)
-pakastepusseja (marinoimiseen)
Valmistus:
Lisää marinadin ainesosat sekoitusastiaan ja lisää valkosipuli. Valkosipuli antaa sitä enemmän makua marinadiin mitä pienempiin partikkeleihin olet sen silpunnut. Itse olen yleensä viipaloinut valkosipulinkynnet mutta maistelemalla selviää oma toleranssi. Sekoita hyvin ja maistele välillä jottei lopputulos yllätä.
Leikkaa ulkopaistista ohuita viipaleita (paras mielikuva on kebab vartaasta leikatut siivut), jotka laitat pakastepussiin. Itsellä viipaleen leveys on n. kaksi sormen leveyttä ja paksuus max 4mm.
Kaada marinadi pakastepussiin ja puristele ilma pois pussista. Nakkaa pussi(t) jääkaappiin. Voit muutaman tunnin välein käydä hieromassa pussia, jotta marinadi menee kaikkiin koloihin. Marinoi yön yli.
----------------ZZZZZzzzzzz......-----------------------
Uuni:
1. Lämmitä uuni 50-60 asteeseen.
2. Laita pohjalle uunipelti foliolla/leivinpaperilla ettei uunin pohja sotkeudu.
3. Asenna ritilä korkeimmalle tasolle.
Liha:
1. Ota lihat pois pakastepussista ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla tms. (tähän menee hiukan aikaa)
2. Tökkää suikaleen päästä cocktail tikku lävitse (tästä tulee ripustusmekanismi)
3. Ripusta lihat roikkumaan uuniritilän välistä tasaisin välein
Odotus:
1. Jätä uuni hiukan raolleen, jotta kosteus haihtuu pois
2. Paistoaika on n. 9-12h yhdelle satsille
LIHA ON VALMIS KUN SITÄ TAIVUTTAESSA TULEE MURTUMIA MUTTA LIHA EI KATKEA!
Nautitaan oluen kanssa.
-Krank
-
Krankun "Lohduntuojat" A(eonaxx)merikkalaiset pannarit
Ainesosat:
- 2 kananmunaa
- vehnäjauhoja
- Maitoa
- sokeria 3rkl
- suolaa 2tl
- leivinjauhe 1-2tl (VERY IMPORTANT INGREDIENT!)
valmiin pannarin päälle vaahterasiirappia (Maple Joe's on hyvää samoin Pirkka vaahterasiirappi. Amöriikan-"herkku" "Pancake syrup" on karmeaa paskaa. Vältä sitä.)
Valmistus:
Sotke ainesosat kulhoon. Laita jauhot ensin ja perään hiukan maitoa. Sekoita vispilällä (lol) tai SÄHKÖVATKAIMELLA. Lisää maitoa koostumuksen mukaan. Taikina saa olla paksuhkoa, mutta sen pitää olla juoksevaa. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi. Tällä välin joku kävi juuri hakemassa sen rare mountin mitä olit cämpännyt pelissä ja voitkin palata hakemaan taikinan jääkaapista.
Paistamisessa ei käytetä rasvaa!!!
Ensimmäinen pannari menee vituiksi aina, mutta kunhan pannu on lämmennyt tasaisesti saat hyviä lopputuloksia. Paista n. CD:n (laiska ihminen paistaa Laserdiscin) kokoisia pannareita paistinpannulla. Kaada taikina pannulle ja anna olla (pannarin kuuluu olla paksu). Käännä pannari kun sinuunpäin oleva puoli on kiinteytynyt (tai alapuoli on kauniin vaaleanruskea). Pinoa pannarit lautaselle tarjoilua varten.
Syönti:
1-8 pannaria lautaselle kerralla. REILUSTI vaahterasiirappia päälle ja tunget pannarin naamaan. Muista pureskella.
-Krank
-
Ottaa grillimakkarata, kääräsee pekonia ympärille, hyväilee sulatettua sinijuustoa valitsemiinsa kohtiin (jos hän tykkää sulatetusta sinijuustosta) ja onhan hyväätä. Ja maistuu!!
-
Natchos supreme - vitun hyvä mättö illanistuijaisiin, tai muuten vaan. Skaalaa niin paljon kertoimilla ku uuniin mahtuu.
Tarvit:
- Kaupan valmista juustodippiä purkin (pirkka, rainbow = halvin = paras)
- Tortilla chipsei (xtra ja rainbow halvin, mut indian = paras. Go figure)
- Ruskistettuja broilerisuikaleita sellanen 400 grammaa. Jos haluat hyvää, ni osta kokonaista broilerfilettä (marinoimaton), paista, suolaa ja pippuroi, anna jäähtyä hetki ja silppua ite ne fileet pieneks silpuksi
- Punasipulia sellasina puolirenkaina
- Paprikakuutoita (silputi silputi)
- Oliiveja puolitettuna (voi skip jos yökkää oliiveist, en laita ite koskaa)
- Jalapenoviipaleita
- Juustoraastetta; emmental melkee paras. Bulkkihalpis toimii ok.
Laita uunivuoan pohjalle noin sentin kerros juustodippiä (kas tässä saat samalla pääteltyä minkäkokoisen vuoan tarvit). Asettele tortilla chipsit pystyyn juustokastikkeeseen. Lappeellaan ne pehmenee liikaa. Pystyyn, niinku Roccon laite. Ripottele kaikki loput ainekset päälle randomisti ja tasasesti. Ne rojahtelee sinne chipsien väliin. Lopuksi aika rotevasti juustoraastetta. 400g broiskua, ni ainaki 150g raastetta ok. Enemmän = paremmin. Gratinoi +225 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa. Ottaa noin 10-15 min.
Tarjoiluvaiheessa laita KYLMÄÄ salsaa höysteeksi tarjolle. Jos osaat, ni osta monen vahvusia salsoja niin saa tuohisuut ja ne teräsperse-hifistit sitte ite lapata tulisuutta maun mukaan.
-
TikkaMasala jota joku CC:llä maisteli
http://xe.nic.fi/~xenic/tikka.html