KalapannuKäy kalassa, tai citymarketin matalikolla, ja hanki haluamasi kalaa setti jonka uskot mahtuvan kerralla kasaripannuun. Mulla mahtui n. 500g kalaa pannulle... vertailun vuoksi.
Hyvää settiä tulee esmes lohesta ja kuhasta.
Mikä tahansa kala käy oikeastaan, kunhan se on fileenä nahkan kanssa.
Muuta kivaa:
- 2 keskikokoista sipulia, esim yks normi ja yks punasipuli
- 3-4 valkosipulin kynttä
- herkkusieniä paloina/lohkoina n. 100g
- katkarapuja n. 100g
- valkopippuria, mustapippuria ja suolaa
- Creme Bonjour (pippuri tai yrtti)
Teh magic:
Kuullota sipulit haluamassasi koostumuksessa, voita pannulle vähän alotukseen niin saa kivasti väriä. nosta sipulit sivuun hetkeksi.
Paloittele kalat n. 2 tuuman slaisseiksi ja sovittele pannulle sopuisaan järjestykseen nahkapuoli alaspäin. Edelleen pidettävä huoli että on voita pannulla
Mausta pippureilla ja suolalla, reipas pyöräytys kaikkien kalapalojen päälle.
Paista kalapaloja muutama minuutti, eli kunnes kalat on about "medium"
(lohessa tämän huomaa esim siitä, että sen väri muuttuu punaisesta pinkiksi, mutta ei hajoa käsiin)
Nakkaa sekaan sipulisotku, herkkusienet, katkikset ja Creme Bonjouri.
Pudota lämpöjä reilusti, kunnes setti kuplii hiljakseen. Älä polta!
Anna hautua kannen alla (Kasarittomat käyttäköön foliota kantena) vielä n. 10min.
Älä hämmennä kaloja rikki.
Keitä Basmati tai Thaikkuriisi kaveriksi, ja nauti.
Ja jos tässä ei ollut tarpeeksi rasvaa joillekin, niin nakkaa vielä kermapurkki kaveriksi pannulle...