Linux puolella leikkinyt näiden kanssa..
Helpoin tapa päästä kokeilemaan käytännössä MythTV:tä on KnoppMyth niminen live-cd distribuutio, jolla voi siis pyörittää MythTV:tä ilman sen kummempia asennuksia, löytyy täältä:
http://www.knoppmyth.net/knoppmyth.htmlDVB korttia hankkiessa kannattaa hommata ns. 'full-feature' kortti mikäli on kaapelitaloudessa (DVB-C) , terrestial verkkoon (DVB-T) full-feature kortteja ei tahdo oikein olla olemassa, joten joutuu tyytymään 'normaaliin' korttiin. Haittapuolena tässä se, että mpeg purku ei tapahdu kortilla vaan PC:n prosessorilla -> HDTV kuva vaatii järkyttävästi CPU tehoa. Tätä voi kiertää hommaamalla jonkin mpeg2 purkukortin (ne vanhat hollywood plussat joutuu siis kaivamaan kaapista). Normaalin suomalaisen "laadukkaan" digitv (terrestial tai kaapeli) mpeg2 streamin tuolla mainitsemallasi kokoonpanolla kyllä purkaa ihan nätistiä.
Mikäli olet terrestial taloudessa, suosittelen lämpimästi kortiksi Technisatin Airstar2 DVB-T korttia, mukana tulee linuxissa LIRC:llä (
http://www.lirc.org/) toimiva IR silmä ja kaukosäädin, jotka on kohtuu helppo saada toimimaan. Verkkokaupan linkki ko tuotteeseen:
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=1539Kannattaa aluksi hankkia yksi kortti, mutta mikäli asiasta innostuu on toinen kortti käytännössä pakko hankinta, jotta pystyy katsomaan ja nauhoittamaan (tai nauhoittamaan ja nauhoittamaan) kahta kanavaa samaan aikaan.
MythTV itselläni toiminut varsin kivuttomasti, mutta ei kannata luulla, että tuon asentaminen ja toimintaan saattaminen olisi yhtä helppoa kun kaupasta ostetun PVR digiboksin - työtä joutuu näkemään varsin paljon..
VDR on ominaisuuksiltaan ehkäpä hiukan MythTV:tä kehittyneempi, mutta vaatii käytännössä full-feature kortin koska ei tue suoraan VGA/DVI ulostuloa kuvalle. Tähän on olemassa erilaisia plugineja joilla asian voi toteuttaa, vaan en saanut koskaan toimimaan.
Tutustumisen arvoisia sivustoja:
MythTV:n kotisivut:
http://www.mythtv.org/MythTV:n wiki:
http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Main_PageLinuxTV.org (kernelin DVB juttujen ylläpidosta ja kehityksestä vastaava taho):
http://www.linuxtv.org/LinuxTV.org:n wiki (täältä varsinkin supported hardware kannattaa lukea):
http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Main_PageLIRC (Linux Infrared Remote Control):
http://www.lirc.org/VDR:n kotisivut:
http://www.cadsoft.de/vdr/Windows puolelta kokeiltuna itselläni 'GB-PVR':
http://www.gbpvr.com/ , ei vakuuttanut, vaan windowsin eduksi mainittakoon laitteen toimintaan saattamisen helppous verrattuna linux puoleen, GB-PVR:n saa tunnissa toimimaan.
Näillä alkuun, saa kysellä ja udella niin kerrotaan mitä osataan.