Krankenstein's Sweet Inferno JerkyAinesosat:Nautaa kimpaleena, mieluiten paistia n. 1-2kg (Ulkopaisti käy hyvin mutta vältä vähärasvaista sisäfilettä)
Marinadiin:
-Tölkki Teriyaki-kastiketta
-Rouhittua tai hienonnettua mustapippuria
-Nestesavua 2tl (saa mm.
täältä)
-Blair's After Death 1rkl (tai vähemmän/enemmän maun mukaan)
-suolaa 1tl
-sokeria 2rkl
-tuoretta valkosipulia 1-N kynttä
Tarvikkeet:
-cocktail tikkuja riittävästi (jos olet innovatiivinen niin ei ole pakko)
-pakastepusseja (marinoimiseen)
Valmistus:Lisää marinadin ainesosat sekoitusastiaan ja lisää valkosipuli. Valkosipuli antaa sitä enemmän makua marinadiin mitä pienempiin partikkeleihin olet sen silpunnut. Itse olen yleensä viipaloinut valkosipulinkynnet mutta maistelemalla selviää oma toleranssi. Sekoita hyvin ja maistele välillä jottei lopputulos yllätä.
Leikkaa ulkopaistista ohuita viipaleita (paras mielikuva on kebab vartaasta leikatut siivut), jotka laitat pakastepussiin. Itsellä viipaleen leveys on n. kaksi sormen leveyttä ja paksuus max 4mm.
Kaada marinadi pakastepussiin ja puristele ilma pois pussista. Nakkaa pussi(t) jääkaappiin. Voit muutaman tunnin välein käydä hieromassa pussia, jotta marinadi menee kaikkiin koloihin. Marinoi yön yli.
----------------ZZZZZzzzzzz......-----------------------
Uuni:
1. Lämmitä uuni 50-60 asteeseen.
2. Laita pohjalle uunipelti foliolla/leivinpaperilla ettei uunin pohja sotkeudu.
3. Asenna ritilä korkeimmalle tasolle.
Liha:
1. Ota lihat pois pakastepussista ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla tms. (tähän menee hiukan aikaa)
2. Tökkää suikaleen päästä cocktail tikku lävitse (tästä tulee ripustusmekanismi)
3. Ripusta lihat roikkumaan uuniritilän välistä tasaisin välein
Odotus:
1. Jätä uuni hiukan raolleen, jotta kosteus haihtuu pois
2. Paistoaika on n. 9-12h yhdelle satsille
LIHA ON VALMIS KUN SITÄ TAIVUTTAESSA TULEE MURTUMIA MUTTA LIHA EI KATKEA!
Nautitaan oluen kanssa.
-Krank